Στο τμήμα Κιάτο-Λυκοποριά το τρένο θα πιάνει ταχύτητες ως…

“Φουλ τις μηχανές για να ξεκινήσουν τα δρομολόγια του τρένου στο τμήμα της νέας σιδηροδρομικής γραμμής από το Κιάτο ως τη Ροδοδάφνη έχει βάλει η ΕΡΓΟΣΕ. Σύμφωνα με τον μέχρι σήμερα προγραμματισμό, στις 10 Απριλίου 2020 προγραμματίζεται η έναρξη δρομολογίων από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τα οποία ελλείψει ηλεκτροκίνησης θα γίνονται με αλλαγή μηχανής σε ντίζελ, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια στο τμήμα Λιανοκλάδι-Δομοκός του βασικού σιδηροδρομικού άξονα της χώρας.

Στην παρούσα φάση, εκτελείται ο σχεδιασμός δρομολογίων, που σύμφωνα με πληροφορίες θα περιλαμβάνει 3 ή 4 δρομολόγια ημερησίως. Ο χρόνος μετάβασης από τη Νερατζιώτισσα έως το Διακοφτό εκτιμάται στις 2 ώρες, ενώ τα δρομολόγια πιθανότατα να πυκνώσουν κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Στο τμήμα Κιάτο-Λυκοποριά το τρένο θα πιάνει ταχύτητες ως 200 χλμ./ώρα, ενώ ως τη Ροδοδάφνη Αιγίου η μέγιστη ταχύτητα θα είναι 150 χλμ./ώρα.

Το έργο εξυπηρετεί τους νεοκατασκευασθέντες τρεις Σιδηροδρομικούς Σταθμούς Ξυλοκάστρου, Ακράτας και Αιγίου και τις έξι Στάσεις Διμηνιού, Λυκοποριάς, Λυγιάς, Πλατάνου, Διακοπτού και Ελίκης…”, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο tovima.gr