Στόχος και η Κορινθία! -Η λεία ξεπερνάει τις 700.000 ευρώ -Έφοδοι της αστυνομίας σε καταυλισμούς -Είχαν πραγματοποιήσει τουλάχιστον 100 διαρρήξεις…

“Νέες έφοδοι της αστυνομίας έγιναν σε καταυλισμούς Ρομά σε Βλυχό, Νέα Ζωή και νεόκτιστα Ασπροπύργου.

Έγιναν έρευνες σε σπίτια και συνελήφθησαν οκτώ μέλη εγκληματικής οργάνωσης για διαρρήξεις και κλοπές. 

Οι αστυνομικοί των ειδικών δυνάμεων σπάνε τις πόρτες και ακινητοποιούν τα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων και τους περνάνε χειροπέδες. Το οπτικό υλικό είναι από τη νέα αστυνομική επιχείρηση της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα σε καταυλισμούς Ρομά στο Βλυχό Μεγάρων, στα Νεόκτιστα και στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου.

Εξαρθρώθηκαν τρεις διαφορετικές εγκληματικές οργανώσεις που είχαν πραγματοποιήσει τουλάχιστον 100 διαρρήξεις σε σπίτια στην Αττική, τη Βοιωτία, τη Φθιώτιδα, την Κορινθία και την Εύβοια, με τη λεία τους να ξεπερνάει τις 700.000 ευρώ.

Συνελήφθησαν οκτώ μέλη και κατηγορείται ακόμη ένα άτομο, το οποίο είναι έγκλειστο των φυλακών.

Δύο από τους συλληφθέντες κατηγορούνται και για απόπειρα ανθρωποκτονίας, καθώς τον περασμένο Φεβρουάριο είχαν πυροβολήσει μέσα στον καταυλισμό Ρομά στο Βλυχό των Μεγάρων δύο ακόμη Ρομά, καθώς είχαν οικονομικές διαφορές μεταξύ τους.

Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν τέσσερα αυτοκίνητα, τα ρούχα που φορούσαν στις διαρρήξεις, πλήθος από κλοπιμαία, 3.000 ευρώ, μια κυνηγετική καραμπίνα και αρκετά φυσίγγια.

Η Ασφάλεια Δυτικής Αττικής παρακολουθούσε τα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων από τον περασμένο Μάιο και έχει καταγράψει πλήθος συνομιλιών τους”, αναφέρεται στο ertnews.gr.