Στόχος τα χρηματοκιβώτια σε περιοχές της Κορινθίας -Τι έκαναν οι ληστές στους υπαλλήλους…

“Την τελευταία φορά που οι αστυνομικοί τού πέρασαν χειροπέδες ήταν καλεσμένος σε ένα νυχτερινό κέντρο στη λεωφόρο Καραμανλή στο Μενίδι και φορούσε κοστούμι για να παραστεί σε έναν αρραβώνα. Τον έπιασαν με την… μπουκιά στο στόμα και από τη μια στιγμή στην άλλη βρέθηκε να κοιτάζει το πάτωμα. Ήταν Μάιος του 2017 όταν κατηγορήθηκε, μαζί με τον αδελφό του, ότι συμμετείχε στην περίφημη «σπείρα των χρηματοκιβωτίων». 

Προχθες το πρωί πάντως, η αμφίεσή του ήταν μάλλον αθλητική και η διάθεσή του το ίδιο, καθώς αντιστάθηκε όταν οι αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ που τον κυνηγούσαν στην περιοχή της Χασιάς θέλησαν να του περάσουν χειροπέδες.

Αδυναμία στα… προϊόντα καπνού

Ο νεαρός ομογενής από την πρώην Σοβιετική Ένωση, σύμφωνα με πληροφορίες που έχει το zougla.gr, κατηγορείται για τουλάχιστον τέσσερις επιδρομές από τον περασμένο Αύγουστο με στόχο χρηματοκιβώτια στις περιοχές της Κορίνθου, του Ασπροπύργου και της Ελευσίνας. Η λεία από τις συγκεκριμένες ληστείες ξεπερνά τα 120.000 ευρώ και, σύμφωνα με τον νέο Ποινικό Κώδικα, αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Η πρώτη υπόθεση στην οποία εμπλέκεται χρονολογείται στις αρχές Αυγούστου, όταν μαζί με τους συνεργούς του λήστεψαν ένα πρατήριο καυσίμων και πήραν το χρηματοκιβώτιο, τις εισπράξεις αλλά και προϊόντα καπνού. Λίγες μέρες αργότερα, «σήκωσαν» το χρηματοκιβώτιο μιας εταιρείας στον Ασπρόπυργο με δεκάδες χιλιάδες ευρώ, ενώ στις αρχές Σεπτεμβρίου «χτύπησαν» ένα πρατήριο καυσίμων στην Ελευσίνα και εκτός από το «κουτί» πήραν και προϊόντα καπνού.

Αμίλητος μπροστά στους αστυνομικούς

Από τη στιγμή που συνελήφθη και οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής κράτησε πολύ σκληρή στάση απέναντι στους αστυνομικούς. «Δεν είπε το παραμικρό για τους άλλους τρεις συνεργούς του, τους οποίους αναζητούμε, καθώς κατάφεραν να διαφύγουν όταν εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο στη Χασιά» λέει αστυνομικός που συμμετέχει στις έρευνες. Στο αυτοκίνητο, εκτός από το χρηματοκιβώτιο, βρέθηκαν ένας λοστός, μια σφήνα, μια βαριοπούλα και ένα συρματόσχοινο που χρησιμοποίησαν στην τελευταία επιδρομή που έκαναν σε πρατήριο καυσίμων στο Σπαθοβούνι Κορίνθου.

«Υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό από τις επιθέσεις, σύμφωνα με το οποίο φέρεται να συμμετέχει στις ληστείες. Επίσης, σε όλα τα περιστατικά έχουν τον ίδιο τρόπο δράσης… Απειλούσαν τους υπαλλήλους, τους έβαζαν να ξαπλώσουν, άρπαζαν τα χρηματοκιβώτια και στη συνέχεια τους κλείδωναν σε δωμάτια ή τουαλέτες, ώστε να διαφύγουν και να καθυστερήσουν να ειδοποιήσουν την αστυνομία» λέει αξιωματικός της Ασφάλειας.

Το βαρύ ποινικό παρελθόν

Η έρευνα θα συνεχιστεί, καθώς αποτυπώματα και γενετικό υλικό θα μεταφερθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια, ώστε να γίνει σύγκριση και με άλλες υποθέσεις αρπαγής χρηματοκιβωτίων. Πάντως, ο νεαρός είχε την πρώτη του… «επαφή» με τις διωκτικές αρχές το 2003, όταν κατηγορήθηκε για μια κλοπή μοτοσυκλέτας. Το 2010 «αναβαθμίστηκε» και κατηγορήθηκε ότι με συνεργούς του λήστευαν ψιλικατζίδικα, εστιατόρια και φαρμακεία στη δυτική Αττική. Το 2016 σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του, καθώς εντοπίστηκε στα Πετράλωνα να «κυκλοφορεί και να οπλοφορεί», ενώ αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του. Το 2017 κατηγορήθηκε ότι εντάχθηκε στη «σπείρα με τα χρηματοκιβώτια» και τώρα αντιμετωπίζει «βαρύ» κατηγορητήριο”, αναφέρθηκε στη zougla.gr.