Συζήτηση και προτάσεις για την Κορινθιακή σταφίδα! …Λύση πότε;

Ένα θέμα που απασχολεί και τους αγρότες της Κορινθίας είναι η Κορινθιακή σταφίδα! “Η πτώση της τιμής της σταφίδας έχει σοβαρό αντίκτυπο για τους παραγωγούς και την τοπική οικονομία γενικότερα”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο Κορίνθιος βουλευτής Χ. Δήμας!

Σωστή η τοποθέτηση! Την λύση όμως του προβλήματος πότε θα την δούνε και οι αγρότες στην Κορινθία;

Γιατί στην παρακάτω ανακοίνωση από τον Χ. Δήμα διαβάζουμε μόνο για τη συζήτηση γύρω από αυτό το θέμα και προτάσεις που πρέπει να γίνουν! …Το πότε παραμένει άγνωστο!

Όπως άγνωστο παραμένει το πότε θα λυθούν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και οι άλλοι αγρότες της Κορινθίας!

Από το γραφείο τύπου του βουλευτή της ΝΔ στην Κορινθία Χ. Δήμα αναφέρεται μεταξύ άλλων:

“Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτής Χ. Δήμας συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη με θέμα την Κορινθιακή σταφίδα. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σπήλιος Λιβανός, τα Επιμελητήρια Κορινθίας, Αχαΐας, Ηλείας και Μεσσηνίας, εκπρόσωποι ιδιωτικών και συνεταιριστικών συσκευαστηρίων, καθώς και εξαγωγείς σταφίδας.

Το ζήτημα με τα αδιάθετα αποθέματα της σταφίδας είναι κάτι που αφορά την οικονομική δραστηριότητα σε πολλές περιφέρειες της Ελλάδας, όπως και την Κορινθία.

Ακολουθεί απόσπασμα από την τοποθέτηση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστου Δήμα, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά:

“Η πτώση της τιμής της σταφίδας έχει σοβαρό αντίκτυπο για τους παραγωγούς και την τοπική οικονομία γενικότερα, καθώς αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εθνικά και τοπικά προϊόντα.

Πρώτο μας, άμεσο μέλημα πρέπει να είναι η πλήρης καταγραφή των στοιχείων -όπως η μείωση των εξαγωγών- που να αποδεικνύουν ότι τα αδιάθετα αποθέματα οφείλονται στις επιπτώσεις από τον Covid-19 ώστε να έχουμε ισχυρά επιχειρήματα.

Παράλληλα να προχωρήσουμε σε άμεση εκπόνηση οικονομικού πλάνου από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε να ξέρουμε πόσο θα στοίχιζε στην Ελληνική πολιτεία μία ενδεχόμενη απόσυρση των αποθεμάτων. Εάν δεν προβούμε άμεσα σε συγκεκριμένες ενέργειες το κόστος στο μέλλον θα είναι μεγαλύτερο.”