Συναντήθηκαν στη μητρόπολη Κορίνθου

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Φιλική επίσκεψη πραγματοποίησε την Πέμπτη, 2 Σεπτεμβρίου 2021, οπαρεπιδημών στην Ελλάδα Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεράμων κ. Βαρθολομαίος,της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Καναδά, του Οικουμενικού Πατριαρχείου, συνοδευόμενος από τονπ. Κωνσταντίνο Μιχαλάκη, Κληρικό της Ι. Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας, στα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως μας, όπου είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με το Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο,παρουσία και του Θεοφιλεστάτου Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως μας Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου. 

Σε θερμό κλίμα,αφού σχετίζονται παιδιόθεν, ο άγιος Κεράμωνκαι ο Σεβ. Μητροπολίτης μας συζήτησαν θέματα που άπτονται της σύγχρονης Εκκλησιαστικής και Κοινωνικής επικαιρότητας και θυμήθηκαν τα πρώτα χρόνια της Ιερωσύνης τους, πλησίον των συνδεόμενων με πνευματικούς δεσμούς αειμνήστων πνευματικών τους Πατέρων Μητροπολιτών Ν. Ιωνίας κυρού Τιμοθέου (Ματθαιάκη) και Χαλκίδος κυρού Χρυσοστόμου (Βέργη), των οποίων υπήρξαν Αρχιδιάκονοι.

Άξιον αναφοράς είναι ότι ο Θεοφιλέστατος Κεράμων και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, χειροτονήθηκαν Πρεσβύτεροι και έλαβαν το οφίκιο του Αρχιμανδρίτου την ίδια ημέρα, δηλαδή, την Κυριακή της Ορθοδοξίας, της 11ης/3ου/1979…»