Σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ- ΕΦΚΑ Κορινθίας: «Εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στον παλαιστινιακό λαό…”

Από το σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ- ΕΦΚΑ Κορινθίας αναφέρεται:

«Εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στον παλαιστινιακό λαό που νόμιμα διεκδικεί το δικαίωμα του να έχει δική του πατρίδα, δικό του κράτος, ανεξάρτητο και κυρίαρχο στα όρια του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Ο παλαιστινιακός λαός εδώ και 75 χρόνια  βιώνει την ισραηλινή  βία που συνεχίζεται με την κάλυψη των αμερικανικών-ΝΑΤΟικών και ΕΕ δυνάμεων, αλλά και όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, που αντί να υλοποιηθεί η απόφαση  του Ελληνικού Κοινοβουλίου για αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, η μόνη δίκαιη και ειρηνική διέξοδος, αναλαμβάνει σοβαρές ευθύνες συμμετέχοντας ακόμα πιο ενεργά στο μακελειό των λαών της Μέσης Ανατολής.

Μαζί με τους συνταξιούχους όλης της χώρας και το εργατικό λαϊκό κίνημα δυναμώνουμε τον αγώνα μας για δικαίωση του παλαιστινιακού λαού με επιστροφή όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στα εδάφη τους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, βάσει της απόφασης του ΟΗΕ και τερματισμό της ισραηλινής κατοχής.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Εδώ και τώρα τερματισμό του πολέμου
  • Άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις φυλακές του Ισραήλ
  • Αμεση αποχώριση όλων των κατοχικών στρατευμάτων του Ισραήλ απο τα παλαιστινιακά εδάφη
  • Καμία συμμετοχή και εμπλοκή της Ελλάδας στη σφαγή του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα από τις δυνάμεις των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ.
  • Επιστροφή της ελληνικής φρεγάτας “ΨΑΡΑ”

Οι λαοί που αγωνίζονται για τη ζωή τους και την ελευθερία τους δεν είναι τρομοκράτες.

Τρομοκράτες και δολοφόνοι των λαών είναι ΗΠΑ- ΝΑΤΟ-ΕΕ που στηρίζουν το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ».