Τα προβλήματα στο κέντρο υγείας Κιάτου

Από το «ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ», μεταξύ άλλων ανακοινώνεται: «Την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022,αντιπροσωπεία  της ΟΜ Σικυωνίων επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Κιάτου.

Συναντήθηκε με τον ‌Διευθυντή‌‌ του‌‌ Κέντρου‌‌Υγείας,‌‌ Νίκο‌‌Χρυσικό και συζήτησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κ.Υ.:

Την μείωση του αναγκαίου ιατρικού δυναμικού για την αποτελεσματική λειτουργεία του Κέντρου Υγείας, μετά την απόσπαση γιατρών από το Κ.Υ. στο Νοσοκομείο Κορίνθου για κάλυψη αναγκών ‌του. Ως εκ τούτου καλούνται οι δύο εναπομένοντες γιατροί – από τους είκοσι – να καλύπτουν καθημερινά τον εμβολιασμό, την συνταγογράφηση και την τρέχουσα πρωτοβάθμια νοσηλεία.

Το εμβολιαστικό πρόγραμμα καλύπτει περίπου 90 δόσεις καθημερινά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Τα διαγνωστικά τεστ (rapid) έρχονται σε περιορισμένο αριθμό (100 τον αριθμό) από τη ΔΥΠΕ και δεν επαρκούν να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες της μαθητικής κυρίως κοινότητας, με αποτέλεσμα οι μαθητές να καταφεύγουν σε ιδιωτικά κέντρα και φαρμακεία και να επιβαρύνονται οι γονείς με μεγάλο κόστος.

Το πρόβλημα ελλείψεων υγειονομικού προσωπικού, το οποίο θα επιλυθεί αν γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις στο Νοσοκομείο Κορίνθου.

Τέλος, επισημάνθηκε ότι παρά τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, το αποδυναμωμένο Κ.Υ. Κιάτου προσπαθεί να σταθεί δίπλα στους πολίτες και να παρέχει την πρωτοβάθμια περίθαλψη που απαιτείται.

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ»