Τελευταία ενημέρωση από την περιφέρεια για τον αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού σε Κορινθία και άλλους νομούς…

Σε τελευταία ανακοίνωση (χθες το βράδυ- Πέμπτη) από την περιφέρεια Πελοποννήσου αναφέρεται μεταξύ άλλων:

“Σε 22 συνολικά ανέρχονταν την Πέμπτη 9 Απριλίου τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στη συνέντευξή του την Πέμπτη το μεσημέρι.

Από τα εν λόγω κρούσματα, τα 8 νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας (τα 4 διασωληνωμένα και τα υπόλοιπα 4 σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με την ενημέρωση του περιφερειάρχη), τα 11 βρίσκονται σε κατ’ οίκον ιατρική παρακολούθηση, τα 2 αποθεραπεύτηκαν, ενώ ένας συνάνθρωπός μας απεβίωσε, όπως είπε ο περιφερειάρχης.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Εξ άλλου, στην ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη 9 Απριλίου η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σημειώνονται τα εξής:

“Ανακοινώνονται δύο νέα κρούσματα του νέου κορονοϊού SARS-CoV-2 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Για τα αναφερόμενα κρούσματα έχει πραγματοποιηθεί και είναι σε εξέλιξη επί του παρόντος ιχνηλάτηση επαφών και χορήγηση οδηγιών από τη ΓΓΠΠ.

Κατόπιν τούτου το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, ανέρχεται πλέον στην Περιφέρειά μας σε εικοσιδύο και αναλυτικότερα:

ΠΕ Αργολίδας: τρία * αφαιρέθηκαν από την επίσημη επικαιροποιημένη  αναφορά του ΕΟΔΥ πρόσθετα δύο*

ΠΕ Αρκαδίας: τρία

ΠΕ Κορινθίας: πέντε

ΠΕ Λακωνίας: ένα

ΠΕ Μεσσηνίας: δέκα **     αφαιρέθηκε από την επίσημη επικαιροποιημένη  αναφορά του ΕΟΔΥ πρόσθετο ένα**

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι δεκαπέντε άνδρες και επτά γυναίκες .

Εκ των αναφερόμενων κρουσμάτων δύο έχουν λάβει εξιτήριο μετά από νοσηλεία και οκτώ νοσηλεύονται έως σήμερα σε δημόσια νοσοκομεία. Τα υπόλοιπα κρούσματα είναι προς το παρόν υπό παρακολούθηση  λαμβάνοντας συγκεκριμένες οδηγίες. Ένας συμπολίτης μας έχασε τη ζωή του…”