…Χαιρετίσματα! Τι ανέφερε ο πρωθυπουργός για τη διώρυγα της Κορίνθου …

Από την περιφέρεια Πελοποννήσου ανακοινώνεται μεταξύ άλλων:

“Τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη συνόδευσε στην επίσκεψή του στην Κορινθία ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Ε. Νίκας.

Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού περιελάμβανε επίσκεψη στον Ισθμό και ενημέρωση για το σχέδιο αποκατάστασής του, επίσκεψη σε εξαγωγική επιχείρηση και στη συνέχεια ενημέρωση για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τον παγετό σε καλλιέργειες στο Σπαθοβούνι.

Όσον αφορά τον Ισθμό, ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε αναλυτικά για το σχέδιο αποκατάστασης της Διώρυγας και έδωσε οδηγίες, ώστε μέχρι του χρόνου το καλοκαίρι να έχει γίνει η αποκατάσταση της μεγάλης κατολίσθησης και να έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα που προβλέπονται από τη μελέτη, ώστε να λειτουργήσει και πάλι με ασφάλεια η Διώρυγα, στην οποία, σχεδόν ποτέ από την εποχή της κατασκευής της τον 19ο αιώνα δεν έχουν γίνει ουσιαστικές παρεμβάσεις. Το κόστος για το εν λόγω έργο είναι της τάξης των 9.000.000 ευρώ περίπου και, όπως είναι γνωστό, θα το αναλάβει το Υπουργείο Υποδομών.

Ο Πρωθυπουργός έδωσε οδηγίες για συνεργασία της Περιφέρειας, του Δήμου, της τοπικής κοινωνίας και του Δ.Σ. της Διώρυγας ώστε ο Ισθμός να αποκτήσει τουριστικό χαρακτήρα, να βοηθήσει και στην τουριστική ανάπτυξη και στην οικονομική ανάπτυξη και στην αντιμετώπιση της ανεργίας γιατί είναι πράγματι ένα τεχνικό εγχείρημα του 19ου αιώνα μοναδικό σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και ελκύει το ενδιαφέρον εκατομμυρίων τουριστών κάθε χρόνο.

Ο Περιφερειάρχης Π.Νίκας, σε δηλώσεις του, ανέφερε:

“Ειλικρινά χαίρομαι για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Κορινθία, την Κορινθία με τις μεγάλες δυνατότητες, τις οποίες πρέπει να αξιοποιήσουμε. Θα προχωρήσουμε κατά τις οδηγίες του Πρωθυπουργού, συνεργαζόμενοι με τη Διώρυγα (Α.Ε.ΔΙ.Κ.) για να έχει ο Ισθμός, αυτό το μοναδικό αξιοθέατο σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, την εικόνα που του αρμόζει”

Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της εταιρείας Calpak στο Λουτράκι, η οποία αποτελεί ένα θετικό παράδειγμα σύγχρονης βιομηχανίας, αναπτύσσεται με καινοτόμες μεθόδους, αξιοποιεί ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και έχει μεγάλη εξαγωγική δραστηριότητα…”.

ΣΣ. …Χαιρετίσματα! Αν ο πρωθυπουργός αναφέρει μέχρι του χρόνου το καλοκαίρι να έχει γίνει η αποκατάσταση της μεγάλης κατολίσθησης και να έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα που προβλέπονται από τη μελέτη, ώστε να λειτουργήσει και πάλι με ασφάλεια η Διώρυγα , …καταλαβαίνει κανείς τι γίνεται!

Κ.Ν