…Τι ετοιμάζει η “Ολυμπίας Οδός” στους ΣΕΑ Βέλου και Ψαθόπυργου

Σε ανακοίνωση από την «Ολυμπία οδό» αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Η Ολυμπία Οδός ενισχύει το στόλο της, θέτοντας σε λειτουργία δύο νέα ηλεκτρικά οχήματα συντήρησης, στο πλαίσιο της δέσμευσής της για βιώσιμη ανάπτυξη καιπροστασία του περιβάλλοντος.

Τα οχήματα είναι τα ηλεκτρικά vanCitroëneJumpycompact προσαρμοσμένα με μια μπάρα φάρων στην οροφή και εσωτερική διαρρύθμιση. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους περιλαμβάνουν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 100 kW (136 hp), μπαταρία 50 kWh και έως 230 χιλιόμετρα αυτονομία. Το πλάνο είναι να χρησιμοποιούνται καθημερινά, κατά κύριο λόγο σε προγραμματισμένες ημερήσιες εργασίες συντήρησης στον αυτοκινητόδρομο και να φορτίζονται κατά τη διάρκεια της νύχτας, με ήπια φόρτιση 4,5 ωρών σε φορτιστή 22KW.

Η Ολυμπία Οδός δεσμεύεται απόλυτα στο πλάνο της για μείωση του ανθρακικού της αποτυπώματος, με κομβικές πρωτοβουλίες, όπως η επένδυση σε υποδομές φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στους ΣΕΑ Βέλου και Ψαθόπυργου, η βελτιστοποίηση του φωτισμού στις σήραγγες και η ηλεκτροδότηση όλων των εγκαταστάσεων σε ποσοστό 100% από πιστοποιημένες ανανεώσιμες πηγές. Η εισαγωγή οχημάτων μηδενικών εκπομπών ρύπων στον στόλο της αποτελεί ένα ακόμα εξαιρετικό παράδειγμα της μακροπρόθεσμης στρατηγικής της προς την κατεύθυνση αυτή…».