…Τι προέβλεψε ο Τσίπρας από την Κόρινθο, στην περίπτωση που εκλεγεί ο Μητσοτάκης! -“Θέλω να μιλάω τη γλώσσα της αλήθειας”, είπε ο Τσίπρας…

-Του Φώτη Νικολακόπουλου

Από το ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας ανακοινώνεται μεταξύ άλλων: «Στην Κόρινθο βρέθηκε την Τετάρτη ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας, όπου περιόδευσε στην αγορά της πόλης. Ο κ. Τσίπρας, μετά την περιοδεία του και τις συζητήσεις με καταστηματάρχες και καταναλωτές, απηύθυνε σύντομη ανοιχτή ομιλία

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για εξαπάτηση της κοινωνίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη λέγοντας ότι: «Εξαπάτησε τους συνταξιούχους, τους έταξε το 19 ότι θα διατηρήσει την 13η σύνταξη, που τότε την έλεγαν ψίχουλα και ήταν 1,1 δις ετησίως. Έκοψε τα αναδρομικά και εξαπάτησε τους συνταξιούχους ότι δήθεν δεν πρέπει να κάνουν προσφυγές γιατί όσα πάρουν αυτοί που προσέφυγαν θα τα πάρουν και οι άλλοι. Τα δώρα και τις επικουρικές δεν τα πήρε κανείς. Αν αθροίσουμε στα 4 χρόνια πόσο κοστίζει το κόψιμο της 13ης σύνταξης και η μη απόδοση των αναδρομικών, είναι 7 δις ευρώ. 7 δις ευρώ λιγότερα στους συνταξιούχους. Εξαπάτησαν την μεσαία τάξη.

Έταξαν φοροελαφρύνσεις και αυτό που έδωσαν τελικά 4 χρόνια μετά ήταν πρωτοφανείς, τρομακτικές αυξήσεις, το εισόδημα μειώνεται και τελειώνει την τρίτη εβδομάδα του μήνα. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat, για εισόδημα 750 ευρώ μηνιαίως η αγοραστική δύναμη έχει μειωθεί κατά 40%. Έταξαν ελαφρύνσεις και αυτό που έδωσαν στην πραγματικότητα ήταν μία πρωτοφανής απώλεια εισοδήματος. Και έχουν καταντήσει τη μεσαία τάξη που υποτίθεται ότι θα στήριζαν να πηγαίνει με κουπόνια στο σούπερ μάρκετ και να πληρώνει με κουπόνια τη βενζίνη και το ρεύμα.

Το πιο σοβαρό όμως είναι αυτό που έρχεται, γιατί θέλω να μιλάω τη γλώσσα της αλήθειας. Είμαστε μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις. Και ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του έχουν ένα σχέδιο, την αναδιανομή του πλούτου και της περιουσίας της μεσαίας τάξης και των αδύναμων. Αν εκλεγεί ο κ. Μητσοτάκης θα έρθει αυτό το τσουνάμι πλειστηριασμών…»

Ο ένας χειρότερος από τον άλλον!

ΣΣ. Τα παραπάνω είναι ένας μέρος της ομιλίας του Τσίπρα στην Κόρινθο.

Το ότι η κυβέρνηση του Μητσοτάκη γενικά …τα έχει κάνει θάλασσα είναι γνωστό σε όλους. Μόνο οι φανατισμένοι εκεί στη ΝΔ δείχνουν να ζουν σε ένα δικό τους κόσμο!

Πάμε τώρα στο άλλο: “Θέλω να μιλάω τη γλώσσα της αλήθειας”, είπε ο Τσίπρας…

…Καλά είμαστε σοβαροί; Το ότι μιλάει ο Τσίπρας …που κορόιδεψε κατάμουτρα τους πολίτες με κραυγαλέα γεγονότα και εξακολουθεί να είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ …είναι θέμα για προβληματισμό!

Αυτά και άλλα πολλά που είπε ο Τσίπρας στην Κόρινθο θα είχαν ιδιαίτερη σημασία αν τα έλεγε κάποιος άλλος που θα ήταν στη θέση του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ!

Μητσοτάκης και Τσίπρας έδειξαν ότι είναι εντελώς ακατάλληλοι για να κυβερνήσουν! Έχουν αποδείξει ότι πολλά από αυτά  που λένε, τα λένε απλά για να τα πουν, χωρίς οι ίδιοι να πιστεύουν! Δυστυχώς…