…Τι τρέχει με τα αντιπλημμυρικά στο Λουτράκι κε Ταγαρά;

Από το γραφείο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας Γ. Ψυχογιού αναφέρεται: «Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κατέθεσε  σήμερα ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Κορινθίας  Γ. Ψυχογιός,  για την  απένταξη από το Ταμείο Ανάκαμψης του έργου αντιπλημμυρικής προστασίας στον Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ.Θεοδώρων, ύψους 25,5 εκ. Ευρώ.

«Είναι προφανές ότι η απένταξη ενός τέτοιου έργου, του οποίου μάλιστα η διαδικασία υλοποίησης βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, θέτει πολύ σοβαρά ζητήματα  ασφάλειας και προστασίας της ζωής των κατοίκων, αλλά και των υποδομών και του φυσικού περιβάλλοντος», σημειώνει ο βουλευτής

Τονίζει εξάλλου ότι η απένταξη του ως άνω έργου αφήνει πλήρως εκτεθειμένες τις τοπικές κοινωνίες του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ.Θεοδώρων, ενώ επισημαίνει ότι η αναγκαιότητα των έργων – ειδικά στην εποχή της κλιματικής κρίσης – είναι κάτι περισσότερο από αυταπόδεικτη.

Καταλήγοντας θέτει στον αρμόδιο Υπουργό το σαφές και ξεκάθαρο ερώτημα, σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί, ώστε να εξασφαλιστεί η αναγκαία χρηματοδότηση και να υλοποιηθεί το εξαιρετικά σημαντικό για τον Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ.Θεοδώρων έργο της αντιπλημμυρικής προστασία».

Τι απαντά άραγε ο Ν. Ταγαράς;

Τι απαντά άραγε ο Κορίνθιος υφυπουργός Ν. Ταγαράς για το σοβαρό αυτό θέμα; Γιατί πριν από ένα περίπου χρόνο έκανε δηλώσεις, φωτογραφιζόταν και ήταν ικανοποιημένος για τα αντιπλημμυρικά στο Λουτράκι!

Δεν θα πάρει θέση και δεν θα δώσει εξηγήσεις για το πρόβλημα -κώλυμα που έχει προκύψει τώρα; Ή είναι μόνο για τις δηλώσεις και τις αυτοψίες όταν ανακοινώνεται κάτι ευχάριστο; Για να δούμε…

Η ανάρτηση του Ν. Ταγαρά όταν μιλούσε και ήταν ικανοποιημένος για τα αντιπλημμυρικά στο δήμο Λουτράκιου-Π-ΑΓ.Θ πριν από ακριβώς ένα χρόνο (…λίγο πριν τις εθνικές εκλογές):

Η δημοτική αρχή του Γ. Γκιώνη έχει κάνει μεγάλο αγώνα για το έργο αυτό και το έχει προσπαθήσει αρκετά! Μάλιστα και ο δήμαρχος δήλωνε ικανοποιημένος για την εξέλιξη για ένα μεγάλο έργο που αφορά την περιοχή του! Τώρα …τι παίζεται στο εν λόγω υπουργείο με αυτό το έργο είναι θέμα το οποίο καλούνται να απαντήσουν οι αρμόδιοι υπουργοί της κυβέρνησης!

Κ.Ν