Το αδιαχώρητο στο Λουτράκι- Τι συνέβη φέτος για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ και κέρδισε τις εντυπώσεις (φωτο)

Το αδιαχώρητο κυριολεκτικά από κόσμο στην περιφορά των Επιταφίων του Αγίου Ιωάννη, της Παναγίας της Γιάτρισσας και του Αγίου Φανουρίου στο Λουτράκι το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής.

Ο Επιτάφιος της Παναγίας της Γιάτρισσας ακολούθησε την ίδια διαδρομή από την παραλία του Λουτρακίου, ενώ ακολουθούσαν παράλληλα και οι βάρκες με καπνογόνα.

Ο Επιτάφιος μεταφέρθηκε για μια ακόμα φορά μέσα στη θάλασσα, κάτι το οποίο γίνεται από το 2017 και μετά. Tο Λουτράκι είναι μία παραθαλάσσια περιοχή και είναι πλέον έθιμο ώστε ο Επιτάφιος να έρχεται σε επαφή με το νερό!

Οι τρεις Επιτάφιοι συναντήθηκαν και ενώθηκαν στο λιμάνι ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ κερδίζοντας τις εντυπώσεις και τα θετικά σχόλια των πιστών!

Στο λόγο του ο παπα -Νίκος (του Ι. Ναού της Παναγίας Γιάτρισσας) ήταν καθηλωτικός καθώς εξήγησε εν συντομία, απλά και κατανοητά, τα πάθη του Χριστού ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στην βοήθεια που παρέχεται στους Ουκρανούς πρόσφυγες που βρίσκονται στο Λουτράκι καλώντας ουσιαστικά έμμεσα όσους μπορούν να συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια.

Ο Επιτάφιος τους Αγίου Ιωάννη μετά την ένωση των επιταφίων στο λιμάνι συνέχισε τη διαδρομή του μέχρι και τους καταρράκτες του Λουτρακίου και μετά επέστρεψε στον Ι. Ναό

Ήταν μία ωραία βραδιά που την ευχαριστήθηκαν οι πιστοί καθώς συνέβαλλε σε αυτό και ο καλός καιρός.

Τόσο κόσμο την ημέρα εκείνη στο Λουτράκι θεωρούμε ότι είχαμε χρόνια να δούμε. Το Λουτράκι για ακόμα μία φορά έκλεψε τις εντυπώσεις!

Κ.Ν