Το νερό της Στυμφαλίας υδροδοτεί και τις περιοχές Άσσου, Λεχαίου και Περιγιαλίου! -Και υπάρχουν περιοχές στο Κιάτο …που ακόμα περιμένουν!

Εκτός από την Κόρινθο το νερό της Στυμφαλίας θα υδροδοτήσει και τις περιοχές Άσσου, Λεχαίου και Περιγιαλίου! …Και να φανταστεί κανείς υπάρχουν περιοχές στο δήμο Σικυωνίων (όπου ανήκει η Στυμφαλία) που ακόμα “περιμένουν” το νερό της Στυμφαλίας! …Έτσι δεν είναι δήμαρχε Σικυωνίων;

Η ανακοίνωση του δήμου Κορινθίων

Από το δήμο Κορινθίων αναφέρεται:  «Παρουσία του Δημάρχου Κορινθίων, του εργολάβου, του Διευθυντή της ΔΕΥΑΚ και του τοπικού συμβουλίου Άσσου πραγματοποιήθηκε η έναρξη των εργασιών για την αντικατάσταση του δικτύου αμιάντου και παλαιού δικτύου νερού  στην Δ.Ε Άσσου -Λεχαίου. Τα έργα, χρόνια απαίτηση των κατοίκων της περιοχής, επανεκκίνησαν αφού ξεπεράστηκαν τα εμπόδια που τα είχαν οδηγήσει σε τέλμα και θα έχουν ολοκληρωθεί πριν το Πάσχα.

«Κάνουμε σήμερα το πρώτο από τα τρία βήματα που χρειάζονται ώστε να υδροδοτήσουμε με πόσιμο, υψηλής ποιότητας νερό από την Στυμφαλία τις περιοχές Άσσου, Λεχαίου και Περιγιαλίου. Η αντικατάσταση του παλαιού δικτύου θα μας δώσει ένα νέο, σύγχρονο και ασφαλές δίκτυο το οποίο είναι προϋπόθεση για την υδροδότηση της περιοχής από την Στυμφαλία» ανέφερε ο Δήμαρχος Κορινθίων από το σημείο κάνοντας λόγο για μια σπουδαία ημέρα για το Δήμο και την περιοχή.

Ο περιορισμός των διαρροών που καταγράφονται έως σήμερα στο δίκτυο εξαιτίας της χρήσης που γίνεται για άρδευση αλλά και η αύξηση  των ποσοτήτων που έρχονται από την Στυμφαλία, είναι οι δυο ακόμα  προϋποθέσεις που θα επιτρέψουν με την υλοποίηση  τους ,οι κάτοικοι της ΔΕ Άσσου -Λεχαίου να έχουν στις βρύσες τους πόσιμο νερό σε μόνιμη βάση.

«Σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για την ύδρευση-αποχέτευση  όλης της περιοχής» κατέληξε ο Δήμαρχος διαβεβαιώνοντας το τοπικό συμβούλιο το οποίο παρίστατο πως η δημοτική αρχή έχει σε προτεραιότητα τα συγκεκριμένα έργα.

Ευχαριστίες στο Δήμαρχο απηύθυνε ο Πρόεδρος Ναπολέων Γιαννακουλόπουλος τονίζοντας την ζωτικότητα της παρέμβασης για την περιοχή καθώς και άλλων ενώ ο κ.Γιώργος Κώστας ενθυμούμενος την μόλις για λίγες ημέρες υδροδότηση της περιοχής τα προηγούμενα χρόνια ζήτησε από το Δήμαρχο να δώσει στους κατοίκους αυτό που δικαιούνται.

Ο εργολάβος μίλησε για ένα έργο μεγίστης δυσκολίας λόγω των άλλων δικτύων ενέργειας και τηλεφωνίας που υπάρχουν  στον ίδιο χώρο . Το οποίο έργο όμως δεσμεύτηκε ότι θα παραδοθεί σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα των 4 μηνών.

Ο Διευθυντής της ΔΕΥΑΚ Αντώνης Καραμανλής αναφέρθηκε στο ζήτημα των διαρροών και της τεράστιας χρήσης ύδατος λόγω του μεικτού χαρακτήρα του δικτύου. «Δώσαμε για λίγες μέρες νερό Στυμφαλίας όμως η χρήση έφτασε τα όρια χρήσης της Κορίνθου, 260 κυβικά /ώρα. Αυτές οι ποσότητες δεν μπορούσαν να καλυφθούν.

Αρχές του έτους αποκάλυψε ο Δήμαρχος θα υπάρξουν σημαντικότατες ανακοινώσεις για την υδροδότηση αφού πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε ο προ συμβατικός έλεγχος για το έργο που θα φέρει τις ποσότητες που είναι αναγκαίες από το Σπαθοβούνι στον Άσσο και στη συνέχεια  στην Κόρινθο.

Τέλος, δεσμεύτηκε στο Τοπικό Συμβούλιο για την κατασκευή πεζοδρομίων εκατέρωθεν της Π.Ε.Ο στα σημεία παρέμβασης, έργο που θα καταστήσει ασφαλή την κίνηση των πεζών…»