Το παιδί χάθηκε και από τη διώρυγα της Κορίνθου δεν έβγαλαν μία ανακοίνωση!!! -Σοκ στο πανελλήνιο για την βουτιά θανάτου του 14χρονου!

Την Μ. Πέμπτη η είδηση του χαμού ενός 14χρονου παιδιού που ενώ έπαιζε με τους φίλους του έκανε βουτιά θανάτου στο κανάλι της διώρυγας Κορίνθου, συγκλόνισε την Κορινθία και το πανελλήνιο!

Για το συγκεκριμένο θέμα βγήκαν ανακοινώσεις από επωνύμους που μιλούσαν για αμέλεια των υπευθύνων στη διώρυγα καθώς δεν έχουν ληφθεί τα μέτρα ασφαλείας κατα μήκος της διώρυγας της Κορίνθου (πχ. φύλαξη -περίφραξη).

Και όμως μέχρι σήμερα, τόσες μέρες μετά το τραγικό συμβάν, από την διώρυγα της Κορίνθου δεν έχουν βγάλει μία ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα καθώς ΔΕΝ έχουν στείλει κάποιο δελτίο τύπου στα ΜΜΕ!!!

Μπαίνουμε στην επίσημη ιστοσελίδα της διώρυγας της Κορίνθου και στην αρχική σελίδα διακρίνουμε την τελευταία ανάρτησή της από τις 18 Μαρτίου 2020 για το πως θα πληρώνονται για την διέλευση των πλοίων!!! …’Ισως μόνο αυτό να τους νοιάζει! …Τα υπόλοιπα έχουν μπει στον αυτόματο πιλότο!

Μεταξύ άλλων ο Χάρης Μαρίνης από το Λουτράκι ανέφερε:

“Χάθηκε ακόμα μια ψυχή 14 χρόνων, όχι διότι ήθελε να αυτοκτονήσει αλλά από ατύχημα. Χάθηκε ένα παΐδι που έπαιζε στην γειτονιά του με αποτέλεσμα  άθελα του να κάνει την βουτιά του θανάτου πέφτοντας στο κενό της Διώρυγας. Από ολιγωρία και ανευθυνότητα.
Η διοίκηση της Α. Ε. ΔΙ. Κ από το έτος 2016 έως και σήμερα είναι ανύπαρκτη. Τα διοικητικά και διευθυντικά στελέχη της είναι απλά καλά αμειβόμενες γλάστρες.

Δεν είναι ποτέ δυνατόν να έχει δημιουργηθεί οικισμός ακριβώς στα όρια της ιδιοκτησίας της Διώρυγας και να μην υπάρχει φύλαξη και απαγόρευση πρόσβασης προς τις όχθες – πρανή της Διώρυγας σε οικιστές περιπατητές κλπ .
Είναι έγκλημα στο οποίο ηθικοί αυτουργοί είναι η διοίκηση της Διώρυγας συμπεριλαμβανομένων των διευθυντών της  και η Δημοτική αρχή του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων

Τώρα ήρθε η ώρα η Δικαιοσύνη να κάνει τα δέοντα. Η Εισαγγελία Κορίνθου θα πρέπει να διατάξει έρευνα και να επιρρίψει άμεσα ευθύνες στα Διοικητικά και Διευθυντικά στελέχη της Διώρυγας αλλά και  στην Δημοτική αρχή του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων  και κατά παντός άλλου υπευθύνου…”.

Παραδειγματική η τιμωρία των υπευθύνων

Αυτό το χάλι πρέπει να σταματήσει! Δεν είναι δυνατόν αρκετά σημεία κατα μήκος της διώρυγας της Κορίνθου να αποτελούν φονικές παγίδες για τον οποιοδήποτε περαστικό!

Ένα μικρό παιδί χάθηκε εξαιτίας αυτής της αμέλειας! Αναμένουμε πλέον την επέμβαση της δικαιοσύνης και την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων

Εννοείται ότι αυτό το θέμα τουλάχιστον για εμάς δεν σταματά εδώ. Αντίθετα τώρα ξεκινάμε! Χάθηκε ένα μικρό παιδί και δεν γνωρίζουμε πόσα θα χαθούν ακόμα μελλοντικά, αν δεν ληφθούν τα μέτρα ασφαλείας, επειδή οι υπεύθυνοι δεν είναι σε θέση να κάνουν αυτό που πρέπει ώστε να μην κινδυνεύουν άτομα!

Δείτε και την ανακοίνωση από την ΕΠΣ Κορινθίας:

Η ανακοίνωση από το λιμενικό σώμα:

«Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, βραδινές ώρες της Μ. Πέμπτης, από τη θαλάσσια περιοχή εντός της Διώρυγας Κορίνθου, ανήλικος.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Ισθμίας του Λιμεναρχείου Κορίνθου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ναυπλίου – Καλαμάτας”.

Φώτης Νικολακόπουλος