ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Τόνισε ότι συμπληρώνονται 15 χρόνια από την εκλογή του ως μητροπολίτης…

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Την  Κυριακή, 27 Ιουνίου 2021, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος τέλεσαν ταυτόχρονα, στο πλαίσιο των Εορταστικών Εκδηλώσεων «ΙΕ′ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΩΝ 2021», Αρχιερατικές Θ. Λειτουργίες στον Ι. Ναό Αποστόλου Παύλου Αρχαίας Κορίνθου και στον Ι. Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κεγχρεών αντιστοίχως.

Στον λόγο του προς τους ευσεβείς Χριστιανούς, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του, για την παρουσία του, μαζί με τους συνοδούς του Κληρικούς και τους Εφημερίους της πόλεως, στην Ιστορική Καθέδρα της Ι. Μητροπόλεως μας, την Αρχαία Κόρινθο και επεσήμανε ότι η παρουσία αυτή αποτελεί ευχαριστία και δοξολογία προς τον Θεό για την μεγάλη δωρεά, που επεφύλαξε σ’ όλους εμάς τους Κορινθίους, να μας στείλει τον κλητό Του Απόστολο να κηρύξει το Ευαγγέλιο του Χριστού και να μας αφήσει ως «προίκα» τις δύο προς Κορινθίους Επιστολές του, ώστε διαχρονικά οι γενιές των Κορινθίων και μαζί μας όλος ο πλανήτης, να διδασκόμαστε απ’ αυτές.

Ειδικότερα εφέτος, προσέθεσε ο Ποιμενάρχης μας, που συμπληρώνονται δεκαπέντε χρόνια από την εκλογή της ταπεινότητος μου, ως Μητροπολίτου Κορίνθου, έχω την χαρά και την ευλογία να προχωρήσω στην έκδοση του βιβλικού βοηθήματος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίου, υπό τον τίτλο «ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ. ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ», το οποίο τιμητικώς το αφιερώνει στην μακαριστή μητέρα μου Ασπασία Μαντάλου και εμπεριέχει ερμηνευτικές παρατηρήσεις και σχόλια στις δύο επιστολές που απηύθηνε ο Απόστολος Παύλος στην Κόρινθο, ώστε με αυτό όλοι οι συντοπίτες μας να διδαχθούν και να κατανοήσουν τον μεγάλο παιδαγωγό εις Χριστόν, τον Απ. Παύλο…»