Υλοποίηση του βιοτεχνολογικού πάρκου Κορίνθου -Δημιουργία μεγάλου αριθμού θέσεων εργασίας -Β. Νανόπουλος: “Οι εργασίες ξεκινούν σύντομα για τις υποδομές που θα φιλοξενήσουν επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας του εξωτερικού…”

«Ένα ακόμα σημαντικό βήμα στην υλοποίηση του Βιοτεχνολογικού πάρκου Κορίνθου, του έργου που αξιοποιεί και αναβαθμίζει μια τεράστια έκταση, την περιφερειακή αγορά Λεχαίου, δίνοντας παράλληλα δυναμική οικονομικής και εργασιακής ανάπτυξης με την φιλοξενία νεοφυών καινοτόμων επιχειρήσεων του εξωτερικού και την δημιουργία μεγάλου αριθμού θέσεων εργασίας, έγινε στο δημαρχείο Κορίνθου.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος παρουσία του Υφυπουργού Έρευνας και Τεχνολογίας κ.Χ. Δήμα  η συμβολή του οποίου υπήρξε καθοριστική για την ταχύτατη ολοκλήρωση των διαδικασιών παραχώρησης της έκτασης στο δήμο και  ένταξης του έργου στις στρατηγικές επενδύσεις, υπέγραψε την σύμβαση μίσθωσης με τον εκπρόσωπο της εταιρίας «ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ»κ.Βασίλη Αλέξανδρο Μόλαρη και τον επιχειρηματία κ.Βασίλη Μανδρέκα.

«Είναι μια σημαντική ημέρα, υπογράφουμε το συμφωνητικό μίσθωσης και ξεκινούν οι εργασίες που θα να δείξουν τον χώρο της αγοράς σε ένα σύγχρονο βιοτεχνολογικό πάρκο. Ξεπεράστηκαν πολλά εμπόδια που υπήρξαν και αν δεν είχαμε την καθοριστική υποστήριξη του Χ. Δήμα δεν θα είμαστε εδώ σήμερα.

Ο Δήμος και το επιμελητήριο  ήθελαν για πολλά χρόνια την αξιοποίηση της περιφερειακής αγοράς και με αυτό το έργο επιτυγχάνουμε την  αξιοποίηση αυτή  με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Οι εργασίες ξεκινούν σύντομα για τις υποδομές που θα φιλοξενήσουν επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας του εξωτερικού, επιχειρήσεις που προσφέρουν θέσεις εργασίες και οικονομική ανάπτυξη , επιχειρήσεις στις οποίες θα προσφερθεί φθηνή ενέργεια αφού η Κόρινθος συνδέθηκε πριν από λίγες ημέρες με το δίκτυο φυσικού αερίου.

Ευχαριστώ θερμά όσους βοήθησαν για να φτάσουμε στην σημερινή εξέλιξη, τον υπουργό, την εταιρία, τους αντιδημάρχους και τις υπηρεσίες του δήμου. Έχουμε πολλά να κάνουμε ακόμα όμως η υποστήριξη του δήμου θα είναι αμέριστη» ανέφερε ο δήμαρχος στην εισήγηση του…», αναφέρεται μεταξύ άλλων από το δήμο Κορινθίων