Υπάρχει δυσαρέσκεια για τον Κορίνθιο υφυπουργό Χ. Δήμα;

“Ασφυκτικές πιέσεις στο Μέγαρο Μαξίμου ασκεί ο εφοπλιστής και ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο ισχυρός οικονομικός παράγοντας που κατηγορείται από τους αντιπάλους του ως “επίδοξος Έλληνας Μπερλουσκονι”, “χορηγός της ΝΔ” και “σκιώδης πρωθυπουργός” στέλνει – με την άνεση που έχει απέναντι στην οικογένεια Μητσοτάκη –  πολλαπλά μηνύματα στην κυβέρνηση και στον ίδιο τον πρωθυπουργό και αδελφό της κουμπάρας του, Ντόρας, Κυριάκο Μητσοτάκη για την αναγκαιότητα αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα. 

Ήδη οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιθυμία του Βαγγέλη Μαρινάκη για ανασχηματισμό σχετίζεται με συγκεκριμένα πρότζεκτς που “τρέχουν στο παρασκήνιο”. 

Η εφημερίδα “Το Βήμα της Κυριακής” αναφερόμενη σε στελέχη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, σε υπουργούς και υφυπουργούς, έκανε λόγο για “σάπια μήλα” που πρέπει, όπως γράφει η εφημερίδα, να απομακρυνθούν.

Μεταξύ άλλων η η εφημερίδα του Βαγγέλη Μαρινάκη γράφει: 

“Κάποιοι υφυπουργοί απέχουν από την κυβερνητική προσπάθεια… δεν συντονίζονται με τους υπουργούς τους και εξαντλούνται σε εξυπηρετήσεις ψηφοφόρων τους”! 

Ενώ “φωτογραφίζει” και ορισμένους φλύαρους υπουργούς τηλε-μαϊντανούς σημειώνοντας: “Υπουργοί που αδυνατούν να ανταποκριθούν στη συνθετότητα του χαρτοφυλακίου που εχουν αναλάβει, κάποιοι που καθυστερούν δραματικά και άλλοι που επικοινωνούν ασυστόλως χωρίς περιεχόμενο”.

Και ενώ ήδη δημοσιογραφικοί κύκλοι κάνουν λόγο μόνο για “φωτογράφιση” προσώπων που μετέχουν στο κυβερνητικό σχήμα, τη βρόμικη δουλειά ανέλαβε, μία ημέρα πριν, η εφημερίδα “Παραπολιτικά” επιρροής του εφοπλιστή, αφού ανήκει στον στενό του φίλο Γιάννη Κουρτάκη, η οποία φιλοξένησε ρεπορτάζ για ανασχηματισμό υφυπουργών τον ερχόμενο Γενάρη, ενώ έδωσε στη δημοσιότητα και λίστα με υπουργούς και υφυπουργούς “που πρέπει να κινηθούν γρηγορότερα”, μεταφέροντας επί της ουσίας τη δυσαρέσκεια του εφοπλιστή, την οποία ωστόσο απέδωσαν στο… Μέγαρο Μαξίμου. 

Η λίστα αυτή με τα ονόματα είναι η εξής: 

– Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης

– Βασίλης Κικίλιας, υπουργός Υγείας

– Κώστας Αχ. Καραμανλής, υπουργός Υποδομών

– Κωστής Χατζηδάκης, υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, 

– Μάκης Βορίδης, υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

– Νίκος Παναγιωτόπουλος, υπουργός Άμυνας

– Δημήτρης Κράνης, υφυπουργός Δικαιοσύνης

– Γιώργος Κουμουτσάκος, αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής

– Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών

– Γιάννης Τσακίρης, υφυπουργός Ανάπτυξης

– Χρήστος Δήμας, υφυπουργός Ανάπτυξης

– Βασίλης Διγαλάκης, υφυπουργός Παιδείας 

– Φωτεινή Αραμπατζή, υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

– Μανώλης Κόνσολας, υφυπουργός Τουρισμού

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πιέσεις του Βαγγέλη Μαρινάκης προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναμένεται να γίνουν πιο έντονες το επόμενο χρονικό διάστημα”, αναφέρθηκε στο periodista.gr. 

ΣΣ. Υπάρχει δυσαρέσκεια και για τον Κορίνθιο υφυπουργό Χ. Δήμα; Σχετικά με το υπουργείο που ανέλαβε ο Χ. Δήμας ίσως επανέλθουμε πολύ σύντομα…