Υπογράφηκε σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ των εμπορικών συλλόγων Αγ. Θεοδώρων και Ξυλοκάστρου

Από την Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.) ανακοινώνεται: «Την ετήσια τακτική Γενική της Συνέλευση πραγματοποίησε η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.), στις 13 και 14 Ιουλίου στην Πάτρα.

Τις εργασίες της Συνέλευσης χαιρέτισαν ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Προσόδων και Τοπικής Οικονομίας Πατρέων Παναγιώτης Μελάς, ο Ταμίας της Ο.Ε.Β.Ε.Σ.Ν.Α. Ταξιάρχης Κάππας, η Πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Πάτρας Γιώτα Παναγοπούλου, καθώς και Πρόεδροι και Αντιπρόσωποι της Ο.Ε.ΕΣ.Π. από την Πελοπόννησο, τη Δυτική Ελλάδα και τα Ιόνια Νησιά.

Συζητήθηκαν ο Διοικητικός και ο Οικονομικός Απολογισμός του έτους 2018 και υπερψηφίστηκαν με μεγάλη πλειοψηφία, επισφραγίζοντας έτσι το έργο και τους διαρκείς αγώνες της Ομοσπονδίας για την προάσπιση των συναδέλφων εμπόρων και της μικρομεσαίας επιχείρησης.

Ο Πρόεδρος της Ο.Ε.ΕΣ.Π. Γεώργιος Βαγενάς αναφέρθηκε στις θέσεις – προτάσεις της Ομοσπονδίας για τις ρυθμίσεις των 120 δόσεων, το ασφαλιστικό, τον ακατάσχετο επαγγελματικό λογαριασμό και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, οι οποίες και θα κατατεθούν σε συναντήσεις της Ομοσπονδίας με τον Πρωθυπουργό και τους νεοεκλεγέντες υπουργούς και εισηγήθηκε την έκδοση πέντε ψηφισμάτων, τα οποία και αποδέχτηκε η Συνέλευση, ως ακολούθως:

  1. Συνταγματική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας – Καμία Κυριακή ανοικτά, πλην των τριών Κυριακών των εορτών.
  2. Άμεση αποκομιδή των απορριμμάτων του Δήμου Αιγιαλείας έως ότου βρεθεί η μόνιμη λύση της απόθεσής τους.
  3. Υπέρ της παραμονής της Νομικής Σχολής στην Πάτρα – Συνεργασία με άλλους φορείς για κοινούς αγώνες.
  4. Προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.
  5. Παρεμβάσεις για την χάραξη της Ε.Ο. Πατρών-Πύργου-Τσακώνας – Προτάσεις Εμπορικού και Επαγγελματοβιοτεχνικού Συλλόγου Δήμου Δύμης.

Τέλος, αποδόθηκε πλακέτα τιμής ένεκεν στην επί 25 έτη γραμματέα της Ομοσπονδίας κα Δόξα Αηδονίδου, ως ελάχιστη αναγνώριση για την αγαστή συνεργασία και την πολύτιμη προσφορά της.

Επίσης, υπογράφηκε σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Αγ. Θεοδώρων και του Εμπορικού και Προμηθευτικού Συλλόγου Ξυλοκάστρου, ευελπιστώντας σε παρόμοιες συνεργασίες και άλλων περιφερειακών συλλόγων, στους οποίους η Ομοσπονδία μας θα σταθεί αρωγός με στόχο ανάπτυξη των μελών τους και των τοπικών κοινωνιών”.