Φυσικό αέριο: Γιατί η κυβέρνηση, «προσέφερε» την Κόρινθο και την Τρίπολη σε ιδιωτική εταιρεία…

Από τους περιφερειακούς συμβούλους Θ. Πετράκο και Δ. Δρούγκα αναφέρεται μεταξύ άλλων σε επιστολή τους:

«ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΕ.ΣΥ.Π. κ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΚΑΝΤΖΟ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ κ. ΠΑΝ. ΝΙΚΑ

Οι   εξελίξεις  στο  θέμα του Φυσικού  Αερίου και η ανάγκη αντίδρασης του ΠΕΣΥΠ

Κύριε Πρόεδρε, κύριε Περιφερειάρχη,

Ενημερωθήκαμε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι: «Άδειες διανομής φυσικού αερίου για τους δήμους Τρίπολης και Κορίνθου χορήγησε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας στην HENGAS, με αποφάσεις της οι οποίες δημοσιεύθηκαν σε ΦΕΚ στις 2 και 3 Μαρτίου 2021….

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού για περαιτέρω ανάπτυξη στην Πελοπόννησο η HENGAS προγραμματίζει την παρουσία της σε νέες πόλεις. Σε πρώτη φάση προβλέπεται η ανάπτυξη δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην πόλη του Άργους μέχρι το τέλος του έτους μέσω σύνδεσης με το δίκτυο ΕΣΦΑ, ενώ σε δεύτερο χρόνο θα ακολουθήσει η επέκταση στην Καλαμάτα, τη Μεσσήνη και τη Σπάρτη αρχικά με CNG και στη συνέχεια με LNG, μέχρι την ολοκλήρωση της επέκτασης του κεντρικού αγωγού από τον ΔΕΣΦΑ, οπότε και θα τροφοδοτηθούν μέσω αγωγού…»

Συνεπώς  επιβεβαιώθηκε  για μια ακόμη φορά ότι η πολιτική της κυβέρνησης έχει  στόχο την υποστήριξη των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων και όχι των κοινωνικών αναγκών  «έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων της»  την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και τη σταθερή μέχρι σήμερα  στάση του Περιφερειάρχη για το θέμα της σύνδεσης όλων των πόλεων της Πελοποννήσου με το δίκτυο του Φυσικού Αερίου της ΔΕΔΑ .

Η κυβέρνηση, «προσέφερε» κατ’ αρχάς  την Τρίπολη και την Κόρινθο σε ιδιωτική εταιρεία  με σκοπό να «δώσει»  και τις υπόλοιπες πόλεις στην εκλεκτή της  ιδιωτική της εταιρεία.

Η απόφαση αυτή της κυβέρνησης είναι μείζον πολιτικό ζήτημα.

Κύριε Πρόεδρε και  κύριε Περιφερειάρχη ρωτάμε:

Αν υπάρχει δυνατότητα ανάκλησης της απόφασης για την Κόρινθο  τη Τρίπολη και τη Μεγαλόπολη  και αν έχετε ενημέρωση ποιο είναι  αναλυτικά  το σχέδιο της HENGAS για την Κόρινθο,  την Τρίπολη και τη Μεγαλόπολη;…»