ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Φωτιά στο Σχίνο -Εικόνα τώρα από το Αλεποχώρι! -Νέο μήνυμα στους κατοίκους -Τι φοβούνται τις επόμενες ώρες…

(21:55)

Η φωτιά στο Σχίνο έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Έχουν καεί χιλιάδες στρέμματα πρασίνου και αυτή τη στιγμή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι.

Αναμένεται ιδιαίτερα δύσκολο το βράδυ για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής των Μεγάρων, του Αλεποχωρίου και τον υπόλοιπων περιοχών που βρίσκονται κοντά στα σύνορα της Αττικής με την Κορινθία, καθώς η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη.

Πριν από λίγο η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έστειλε νέο μήνυμα που αναφέρει πως υπάρχει μεγάλος κίνδυνος εξαιτίας της ραγδαίας ενίσχυσης των ανέμων και προτρέπει τους κατοίκους που βρίσκονται στις περιοχές Αιγειρούσες και Ντουράκος να απομακρυνθούν προς Αλεποχώρι μέσω του παραλιακού δρόμου.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είναι ιδιαίτερα ανήσυχη για το ενδεχόμενο ακόμα μεγαλύτερης επέκτασης της φωτιάς. 

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, τις επόμενες ώρες, και μέχρι τα ξημερώματα της Παρασκευής, οι δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τα 8 μποφόρ, κάνοντας εξαιρετικά δύσκολο το έργο της πυρόσβεσης.

Εικόνα μόλις τώρα από τη φωτιά στο Αλεποχώρι που κάνει το γύρο του διαδικτύου:

Κ.Ν