ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Φωτιά στο Σχίνο: Κάηκαν ακόμα και οι βάρκες! (φωτο)

(13:15)

“Αμφίρροπη εξακολουθεί να είναι η μάχη που δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις οι οποίες επιχειρούν στο πύρινο μέτωπο Σχίνου-Αλεποχωρίου στην Κορινθία, όπου η φωτιά είναι μεν σε ύφεση σε σημεία από τα οποία πέρασε νωρίτερα, αλλά, όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά η διοίκηση της Πυροσβεστικής, η πυρκαγιά προς το Αλεποχώρι εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο προληπτικά απομακρύνθηκαν κάτοικοι του Αλεποχωρίου, ενώ σε πολλές περιπτώσεις η φωτιά έφθασε μέσα στις αυλές σπιτιών και στάβλων.

Ήταν τέτοια η ένταση της πυρκαγιάς που, όπως μαρτυρούν και τα φωτογραφικά ντοκουμέντα του απεσταλμένου της Ζούγκλας Νίκου Χριστοφάκη από τον Σχίνο, κάηκαν ακόμα και βάρκες.

Είναι ενδεικτικό ότι στην περιοχή έχει συγκεντρωθεί μία πολύ ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής, η οποία αποτελείται από οκτώ αεροσκάφη, εννέα PZL, ένα Σινούκ και δύο ελικόπτερα, τουλάχιστον 62 πυροσβεστικά οχήματα και 182 πυροσβέστες, που είναι χωρισμένοι σε επτά πεζοπόρες ομάδες.

Γενικά η εικόνα της πυρκαγιάς είναι καλύτερη από εκείνη που αντίκρισαν οι πυροσβέστες τις πρώτες πρωινές ώρες με το φως του ήλιου, ωστόσο η ηγεσία της Πυροσβεστικής αποφεύγει μέχρι στιγμής τις υπεραισιόδοξες προσεγγίσεις αναμένοντας σαφή δείγματα υποχώρησης της φωτιάς στο επόμενο χρονικό διάστημα…”, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη zougla.gr