1200 μετανάστες στο κέντρο κράτησης Κορίνθου προχώρησαν σε απεργία πείνας…

“Σε απεργία πείνας έχουν προχωρήσει 1.200 αιτούντες άσυλο στο κέντρο κράτησης Κορίνθου, εξαιτίας των απάνθρωπων συνθηκών διαβίωσης που επικρατούν και οι οποίες τους κάνουν να αγωνιούν για την επιβίωσή τους λόγω του κινδύνου εξάπλωσης του κορονοϊού, όπως καταγγέλλει η Κίνηση Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).

«Η Αστυνομία τους πιέζει να σταματήσουν αγνοώντας τα προβλήματα τους και πάνω απ΄ όλα το φόβο τους για την εξάπλωση του κορονοϊού. Zητάνε ελευθερία για να ζήσουν, να μην πεθάνουν από το κορονοϊό. Αν τα κέντρα γίνουν γίνουν υγειονομικές βόμβες θα κινδυνεύσει όλος ο πληθυσμός», αναγράφεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ.

Την ώρα που η κυβέρνηση έχει λάβει το μέτρο της απομόνωσης των αιτούντων άσυλο στα κέντρα κράτησης, καλώντας παράλληλα όσους βρίσκονται έγκλειστοι σε αυτά να τηρούν τους βασικούς κανόνες υγιεινής, η ΚΕΕΡΦΑ επισημαίνει πως κάτι τέτοιο πρακτικά είναι αδύνατο, αφού οι 1.200 πρόσφυγες και μετανάστες που προχώρησαν σε απεργία πείνας στην Κόρινθο, «είναι μαντρωμένοι και συνωστισμένοι σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης σε απάνθρωπες και επικίνδυνες για την υγεία τους συνθήκες, αντιμέτωποι με την απειλή της εξάπλωσης του κορονοϊού, αβοήθητοι από τις κρατικές αρχές».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση

Χίλιοι διακόσιοι μετανάστες στο κέντρο κράτησης Κορίνθου προχώρησαν σε απεργία πείνας. Η Αστυνομία τους πιέζει να σταματήσουν αγνοώντας τα προβλήματα τους και πάνω απ΄ όλα το φόβο τους για την εξάπλωση του κορονοϊού. Zητάνε ελευθερία για να ζήσουν, να μην πεθάνουν από το κορονοϊό. Αν τα κέντρα γίνουν γίνουν υγειονομικές βόμβες θα κινδυνεύσει όλος ο πληθυσμός.

Εκατοντάδες άνθρωποι είναι μαντρωμένοι και συνωστισμένοι σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης σε απάνθρωπες και επικίνδυνες για την υγεία τους συνθήκες, αντιμέτωποι με την απειλή της εξάπλωσης του κορονοϊού, αβοήθητοι από τις κρατικές αρχές.

Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες βρίσκονται κλεισμένοι στα κελιά γιατί η κυβέρνηση, υλοποιώντας μια ακραία ρατσιστική ατζέντα έχει ποινικοποιήσει την προσφυγιά και τη μετανάστευση, έχει καταργήσει το δικαίωμα στο άσυλο για τους κατατρεγμένους των πολέμων, των δικτατοριών,της κλιματικής καταστροφής και της πείνας. Έκλεισε τα σύνορα και φυλακίζει για 4 χρόνια τους νεοεισερχόμενους αντί να τους δίνει το δικαίωμα υποβολής αιτήματος ασύλου. Έχει στείλει ακόμη και ανήλικους στην Αυλώνα και το Βόλο στη φυλακή!

Τώρα έχει μετατρέψει τα στρατόπεδα, κλειστά και ανοικτά, σε θανατοπαγίδες εξάπλωσης του κορονοϊού, αφού το μέτρο της απομόνωσης σε συνδυασμό με την παντελή έλλειψη παροχής βοήθειας σε είδη προστασίας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψη μετατρέπει τους κρατούμενους σε μελλοθάνατους του κορονοϊού. Ιδιαίτερα, στην Πέτρου Ράλλη και τα αστυνομικά τμήματα οι συνθήκες είναι ακόμη πιό φρικτές και εγκυμονούν κινδύνους για όλους.

Ο ρατσισμός έχει χτυπήσει κόκκινο με τις εκκλήσεις “Μένουμε σπίτι” σε ανθρώπους, που τους αρνούνται να πάνε σε σπίτι.

Να σταματήσουμε την εγκληματική πολιτική αποκλεισμού και φυλάκισης των προσφύγων και των μεταναστών στα κλειστά ή ανοικτά στρατόπεδα. Στείλτε τους τώρα όλους σε σπίτια για να προστατευτούν, όπως όλοι από το κορονοϊό.

Αν σταματήσει η σπατάλη των κατασταλτικών αστυνομικών και στρατιωτικών μέτρων στα σύνορα και την ενδοχώρα, θα βρεθούν τα λεφτά για να στεγαστούν όχι μόνοι όλοι οι πρόσφυγες αλλά και όλοι οι άστεγοι που κοιμούνται στους δρόμους”, αναφέρθηκε στο documentonews.gr.