2.000 και πλέον αθλητές θα φτάσουν στην Κόρινθο…

Από το δήμο Κορινθίων αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Στο επίκεντρο του Ευρωπαϊκού αθλητισμού και των media παγκοσμίως θα μπει η Κόρινθος και ο δήμος Κορινθίων τον Σεπτέμβριο του 2023 για 2 εβδομάδες.

2.000 και πλέον αθλητές και ένας σημαντικός αριθμός από κριτές, συνοδούς και θεατές, θα φτάσουν στην Κόρινθο προκειμένου να λάβουν μέρος στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκοποβολής Handgun I.P.S.C, η οργανωτική επιτροπή του οποίου επέλεξε την Κόρινθο ως το καλύτερο μέρος της Ευρώπης για την φιλοξενία του, όπως δήλωσε ευθαρσώς ο Πρόεδρος της I.P.S.C κ. VitalyCryusinστην συνέντευξη τύπου που σήμερα δόθηκε στο Δημαρχείο για την ανακοίνωση της διοργάνωσης.

Ο κ.Cryusin ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο Βασίλη Νανόπουλο για την βοήθεια και την στήριξή του, για την θερμή και άμεση ανταπόκρισή του στο κάλεσμα της επιτροπής δηλώνοντας απερίφραστα πως θα εισηγηθεί η Κόρινθος να φιλοξενήσει και τους Παγκόσμιους αγώνες!

«Ανακοινώνουμε εδώ σήμερα ένα σπουδαίο γεγονός για το δήμο μας, την φιλοξενία του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος σκοποβολής Handgun και σας ευχαριστώ για την επιλογή της πόλης και του δήμους μας για την υλοποίηση του. Είναι μια ακόμα διοργάνωση που θα προσφέρει στον δήμο μας την εξωστρέφεια που επιδιώκουμε, θα συμβάλει στην τουριστική προβολή του και βεβαίως θα αποτελέσει θεμέλιο για την φιλοξενία και άλλων ανάλογων ή και μεγαλύτερων διοργανώσεων» ανέφερε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος καλωσορίζοντας τόσο τον Πρόεδρο της I.P.S.C όσο και τον Πρόεδρο της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ.Αθανάσιο Παπαγεωργίου που επίσης έδωσαν το παρόν στην σημερινή συνέντευξη τύπου.

«Η διοργάνωση φιλοξενήθηκε πριν από 10 χρόνια στην Ρόδο. Η διοργάνωση της Κορίνθου θα είναι η καλύτερη που έχουμε κάνει ποτέ» σημείωσε ο κ.Παπαγεωργίου λαμβάνοντας την δέσμευση του Δημάρχου για την υλοποίηση από πλευράς δήμου όλων εκείνων των ενεργειών που θα εξασφαλίσουν την άρτια και επιτυχή διοργάνωση.

Ο Δήμαρχος μετέφερε τον χαιρετισμό και την στήριξη του Υφυπουργού Αθλητισμού κ.Λευτέρη Αυγενάκη ο οποίος σε γραπτό μήνυμά του σημείωνε: «Χαιρετίζω τη συνέντευξη τύπου, που διοργανώνει ο Δήμος Κορινθίων με αφορμή τη διεξαγωγή του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Σκοποβολής Handgun I.P.S.C τον προσεχή Σεπτέμβριο στο Πεδίο Βολής Κορίνθου.Είμαι βέβαιος ότι η διοργάνωση, που σχεδιάζετε θα προσφέρει στο κοινό ένα όμορφο θέαμα, χάρη στην προσπάθεια όλων των διοργανωτών. Εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία.»

Η Αντιπεριφερειάρχης κ.Αθηνά Κόρκα εκπροσώπησε στην συνέντευξη τύπου τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ.Παναγιώτη Νίκα μεταφέροντας τις ευχές τους για την επιτυχία των αγώνων αλλά και την δέσμευση του για την υποστήριξη τους.

Τέλος, από τον Σκοπευτικό Όμιλο Κορίνθου ο Διευθυντής Αγώνων κ.Ιωάννης Κελαηδάκης, αφού ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν για την προετοιμασία και έλευση των αγώνων στην Κόρινθο κατέθεσε την πεποίθησή του πως οι πολίτες πλέον κατανοούν την αξία τέτοιων διοργανώσεων, τα πολλαπλά οφέλη για τον τόπο που φιλοξενούνται, οφέλη πολλαπλάσια του κόστους που δαπανάται.

Η Κόρινθος, ο δήμος Κορινθίων, ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος συνεχίζουν να εργάζονται και να χτίζουν βήμα – βήμα την εξωστρέφεια και την τουριστική ταυτότητα του δήμου γνωρίζοντας καλά πως οι σημερινές ενέργειες αποτελούν παρακαταθήκη για το μέλλον, για την οικονομία, την ανάπτυξη και την προοπτική του τόπου που ζούμε».