Από το δήμο Κορινθίων μεταξύ άλλων ανακοινώνεται: «Με την παρουσία του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκου Ταγαρά, και του Δημάρχου Κορινθίων, Νίκου Σταυρέλη, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2026, στην Αίθουσα Θεάτρου του Δημαρχείου Κορινθίων, η δημόσια παρουσίαση των εναλλακτικών σεναρίων χωρικής ανάπτυξης, στο πλαίσιο της μελέτης «Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΕΠΣ) Δήμου Κορινθίων (Δ.Ε. Κορίνθου, Άσσου-Λεχαίου και Τενέας)».
Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης αναπτύχθηκαν τα εναλλακτικά σενάρια που αφορούν τις χρήσεις γης, τους όρους δόμησης και τον συνολικό αναπτυξιακό προσανατολισμό της περιοχής, τα οποία θα καθορίσουν τον πολεοδομικό σχεδιασμό του Δήμου για την επόμενη 15ετία. Τονίστηκε ότι η συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας αποτελεί βασικό πυλώνα του σχεδιασμού, ώστε το τελικό σχέδιο να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες και προοπτικές του τόπου.
Μάλιστα, ο Δήμος Κορινθίων καλεί όλους τους πολίτες, τους συλλόγους και τους τοπικούς φορείς να συμμετάσχουν ενεργά στη διαδικασία της διαβούλευσης η οποία είναι σε εξέλιξη, καταθέτοντας τις απόψεις και τις προτάσεις τους.
Η διαδικτυακή υποβολή τελικών σχολίων και παρατηρήσεων για το προτεινόμενο σενάριο ξεκίνησε την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2026 στην πλατφόρμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας https://polsxedia.ypen.gov.gr/ , ενώ θα διαρκέσει πέντε ημερολογιακές ημέρες. Τα σχόλια θα αξιολογηθούν από τους μελετητές, ώστε να συμβάλλουν στη διαμόρφωση του τελικού σχεδίου, χωρίς να έχουν τη μορφή ένστασης…»

