Από το “Κίνημα Αλλαγής” στην Κορινθία αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε η Ν.Ε. Κορινθίας του Κινήματος Αλλαγής με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς του νομού μας και θέμα το Ταμείο Ανάκαμψης και την αξιοποίηση του στην Κορινθία.
Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Γραμματέας της ΚΠΕ του Κινήματος Αλλαγής Μ. Χριστοδουλάκης και ο Γραμματέας Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας Στέφανος Κομνηνός, ενώ τη συζήτηση συντόνιζε ο Γραμματέας της ΝΕ Κορινθίας Δ. Αγγελόπουλος. Στη συζήτηση συμμετείχαν μέλη της ΚΠΕ, της ΝΕ Κορινθίας του Κινήματος Αλλαγής και στελέχη από τον νομό.
Από την πλευρά των κοινωνικών και παραγωγικών φορέων συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, οι Δήμαρχοι Κορινθίων, Βέλου- Βόχας και Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνηςκαι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Επίσης έλαβαν μέρος ο πρόεδρος των επιμελητηρίων Πελοποννήσου και Κορινθίας, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Κορινθίας, μέλος της περιφερειακής διοίκησης του οικονομικού επιμελητηρίου και έφορος της ΔΟΥ Κορίνθου, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Κορινθίας, η πρόεδρος του συλλόγου ξενοδόχων, ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Κιάτου, εκπρόσωποι των συλλόγων εστίασης και ο πρόεδρος της ΕΑΣ Κιάτου.
Επίσης συμμετείχαν οι Πρόεδροι των εμπορικών – βιοτεχνικών συλλόγων Κορίνθου, Κιάτου, Λουτρακίου, Αγ. Θεοδώρων, Νεμέας και Βραχατίου.
Αρχικά έγινε αναφορά στην κακή τροπή που έχει πάρει η πανδημία, στις αστοχίες της κυβέρνησης και στην ανάγκη για άμεση επίταξη των ιδιωτικών κλινικών – και ιδιαίτερα των μεγάλων που έχουν πλήρεις δομές – ώστε να ανασάνει το ΕΣΥ. Τονίστηκε η ανάγκη να προχωρήσουν με πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς οι εμβολιασμοί και να υπάρξει μέριμνα ώστε να προηγηθούν στον εμβολιασμό οι ευπαθείς ομάδες.
Πολλά τα προβλήματα που μας μεταφέρθηκαν από τους παραγωγικούς φορείς της Κορινθίας. Οι επαγγελματίες είναι σε απόγνωση, οι εργαζόμενοι πέρα από τα όριά τους. Κατατέθηκαν πολλές προτάσεις, οι περισσότερες σύμφωνες και με τις δικές μας. Στήριξη λιανεμπορίου, εστίασης. Ψηφιακός μετασχηματισμός παντού από δικαιοσύνη μέχρι αγροτικό τομέα. Ενίσχυση ΕΣΥ, κοινωνική συνοχή. Επένδυση – εκμετάλλευση διώρυγας, ενίσχυση ρευστότητας, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ευφυής γεωργία και ενίσχυση ομάδων παραγωγών. Εκπαίδευση παντού. Χρησιμοποίηση του ΕΣΠΑ παράλληλα με το ταμείο ανάπτυξης.
Μείωση τελών και φόρων, ακατάσχετος λογαριασμός, φορολογικά κίνητρα, χαμηλότεροι συντελεστές ΦΠΑ, 120 δόσεις, σιδηροδρομικές υποδομές και τουρισμός. Συνεργασία ιδιωτών με δήμους και δήμων μεταξύ τους. Εκφράστηκαν ανησυχίες ότι λόγω υποστελέχωσης υπηρεσιών θα υπάρχουν καθυστερήσεις και προτάθηκαν λύσεις μέσω ιδιωτικού τομέα ή δήμων. Επιπλέον εκφράστηκαν φόβοι ότι το ταμείο δεν θα συνδεθεί με την εργασία.
Επισημάνθηκε το πρόβλημα της διάβρωση των ακτών και ο αρνητικός του αντίκτυπος στην οικονομία. Τέλος σχεδόν όλοι στάθηκαν στην παντελή απουσία ενημέρωσης σχετικά με το ταμείο ανάκαμψης…»