“Το Άγιο Πνεύμα σας διαφωτίζει πάνω στις Γραφές”

-Απόσπασμα από τα μηνύματα της Αληθινής Εν Θεώ Ζωής…

«Το Άγιο Πνεύμα Σας Διαφωτίζει Πάνω Στις Γραφές

13 Σεπτεμβρίου, 2002

Το να γνωρίζουμε το Θεό και να Τον κατανοούμε μόνο
με βάση την Αγία Γραφή δεν είναι αρκετό.
Πρέπει να εισδύσουμε στα βάθη του Θεού για να
μπορούμε να κατανοήσουμε και να γνωρίσουμε το Θεό.
Αυτό εννοούμε όταν λέμε “να γευθούμε το Θεό”.

Ναι, πρέπει να διαμορφωθώ στα μύχια της καρδιάς σου το ίδιο όπως κι εσύ πρέπει να μεταμορφωθείς στα βάθη Μου.

Παιδί μου, είμαι ο Γιαχβέ, και Με ευχαριστεί να σε επισκέπτομαι μέσα στη φτώχεια σου. Σου δώσαμε την ελευθερία αποσπώντας σε από την κοιλάδα του σκότους για να ζήσεις στο λαμπρό Μας Φως.

Κατάλαβε τώρα ότι είσαι στην υπηρεσία του Βασιλιά σου. Το έχεις αντιληφθεί ότι σε έντυσα με τη δόξα Μου, σε διαπότισα με την ακτινοβολία Μου, για να έχεις ελεύθερη είσοδο στις βασιλικές Μου αυλές; Έχε εμπιστοσύνη όταν συνδιαλέγεσαι μαζί Μου και δέξου με χαρά την εύνοιά Μου!

Μακάριοι όσοι έχουν καρδιά παιδιού και δεν αμφισβητούν κανένα από τα Μηνύματα αυτά που απορρέουν από τη Σοφία, ούτε ποτέ θα τα αμφισβητήσουν. Έχουν ανοιχτεί στη χάρη και έχουν δεχθεί μέσα τους το δικό Μου Φως. Αυτός που αποκαλύπτεται στην ανθρωπότητα με τρόπο τόσο ανέκφραστο δεν είναι άλλος από τον Δημιουργό σου, που με τα λόγια Του έφερε πολλούς πίσω σε μια αληθινή ζωή μαζί Του.

Εγώ είμαι Αυτός που σε παρότρυνε να σηκώσεις τα μάτια σου στον ουρανό και να μην αμαρτάνεις άλλο. Σου έδωσα επανειλημμένα τη γνώση του εαυτού Μου ώστε, γνωρίζοντας Εμένα, να κληρονομήσεις και τη Βασιλεία Μου. Δεν σου μίλησα ποτέ σκληρά αλλά σου φέρθηκα με επιείκεια, μια επιείκεια που δεν είναι του κόσμου τούτου. Τα λόγια Μου είναι σύμφωνα με τις διδασκαλίες της Αγίας Γραφής.

Μακάριοι όσοι δέχθηκαν αυτή την πραγματικότητα χωρίς να Με δοκιμάζουν και δεν φέρθηκαν απερίσκεπτα στην απεσταλμένη Μου, γιατί αυτοί θα έχουν την ανταμοιβή ενός προφήτη. Θα ακούσατε βέβαια ότι οι απεσταλμένοι Μου μιλούν εξ Ονόματός Μου και όσοι δεν τους πιστεύουν και τους μεταχειρίζονται σαν απατεώνες, ή ακόμη κατηγορούν την αποστολή τους, αμαρτάνουν απέναντι σε Μένα που μιλώ μέσα από αυτούς.

Όπως τόνισα και προηγουμένως, δεν έχω πει τίποτε που να έρχεται σε αντίφαση με την Αγία Γραφή, αλλά όλα τα λόγια που πρόφερα είναι σύμφωνα με ό,τι σας έχω δώσει. Κι όμως, πολλοί δεν έχουν φαίνεται εισδύσει πλήρως στη γνώση του Λόγου Μου. Αν είχαν εισδύσει, θα αναγνώριζαν τις σημερινές Μου Ωδές. Θα έβλεπαν στις Ωδές Μου τη δική Μου εικόνα που δεν διαφέρει από τον Λόγο που σας έδωσα. Πράγματι, κανείς δεν μπορεί να εισδύσει και να εννοήσει το μυστήριο αυτό, το μυστήριο του Θεού σας που μιλά και που είναι στις μέρες σας ολοζώντανος και ανάμεσά σας, έχοντας μόνο διαβάσει την Αγία Γραφή.

Για να εισδύσετε στα βάθη του Λόγου Μου χρειάζεται κάτι περισσότερο από αυτό. Η πνευματική γνώση αποκτάται μέσω του Αγίου Πνεύματος που σας φωτίζει για να εννοήσετε τις Γραφές. Ακούσατε ποτέ να διαβάζει κάποιος τη νύχτα όταν τα φώτα είναι σβηστά; Μόνο όταν ανάψουν τα φώτα θα μπορεί να δει τα λόγια και να διαβάσει. Δίχως το φως δεν θα δείτε τίποτε, δίχως το Άγιο Πνεύμα που είναι ασύλληπτο για τον ανθρώπινο νου και υπερβαίνει όλους μαζί τους φωτεινούς αστερισμούς, τα λόγια και τα ρητά της Σοφίας μέσα στον Λόγο Μου θα παραμείνουν κρυμμένα για σας. Μόνο το Άγιο Πνεύμα δίνει στο πνεύμα σας το αναγκαίο φως για να εννοήσετε τα ουράνια λόγια. Διαφορετικά, τα λόγια Μου θα παραμείνουν σφραγισμένα και κλειδωμένα. Γι’ αυτό δεν Με αναγνωρίζουν πολλοί μέσα στην Ωδή αυτή της Αγάπης.

Οι Γραφές, όπως είπα, καθρεφτίζουν την θεϊκή Μου εικόνα και αν σήμερα δεν Με βλέπετε στις Ωδές που σας απευθύνω και που σας δίνονται από το Έλεος, είναι γιατί δεν δοκιμάσατε ακόμη τη δική Μου Τρυφερότητα, ούτε γευθήκατε ποτέ τη δική Μου Γλυκύτητα. Η υποτιθέμενη γνώση σας, σας εμποδίζει να Με δείτε. Μακάριος όποιος Μου άνοιξε την καρδιά του και Με δέχθηκε με απλότητα καρδιάς, οι Ωδές Μου δεν θα είναι γι’ αυτόν απλά λόγια, αλλά δύναμη και Άγιο Πνεύμα και άκρα πειστικότητα. Και θα ΄θελα να προσθέσω, ότι οι Ωδές που σας τραγουδώ είναι ζωντανή δύναμη για σας που τις πιστεύετε.

Αυτό που επιθυμώ απ’ όλους σας, δημιουργία, είναι να Με δείτε, γι’ αυτό σας φανερώνω αδιάκοπα την αγάπη Μου από την πρώτη μέρα που ήρθατε στην ύπαρξη. Θα ακούσω άραγε μια μέρα από σας: “Δοξασμένο το Όνομα του Θεού που μας δείχνει το άπειρο Έλεός Του και μας επιτρέπει να γευθούμε την Καλοσύνη Του. Αν δεν μας φανέρωνες το Άγιο Πρόσωπό Σου μέσα στις καρδιές μας, θα ήμαστε ένας από εκείνους που πιστεύουν ότι μπορούν να Σε ανακαλύψουν μόνο με την ανθρώπινη σοφία και τις μελέτες τους. Ο θησαυρός Σου, Κύριε, είναι κρυμμένος από τους λόγιους με τις πολυμαθείς γνώσεις τους, που ισχυρίζονται ότι γνωρίζουν τα μυστήριά Σου και τα πνευματικά ζητήματα, ενώ στην πραγματικότητα δεν Σε γνωρίζουν.”

Σας δίδαξα να κρατάτε τις σκέψεις σας προσκολλημένες στα ουράνια πράγματα για να προοδεύσετε, δείχνοντάς σας τον καινούργιο σας άνθρωπο. Κήρυξα, με χαρά, σε όλο τον κόσμο χωρίς να κάνω διάκριση. Ο σκοπός Μου, σαν Πατέρας που είμαι, είναι να ομορφύνω τη δημιουργία Μου και να την ανακαινίσω, μετατρέποντας τη ζωή σας σε μια αδιάλειπτη προσευχή. Γιατί λοιπόν όλη αυτή η φασαρία γύρω από το Όνομά Μου; Γιατί επιτρέπετε στον εαυτό σας να χάνει την ηρεμία του και να κατευθύνεται από τον κόσμο; Η θεϊκή σας πραγματικότητα θα ‘πρεπε να είναι ο Τριαδικός Θεός και η ζωή σας θα ‘πρεπε να περιστρέφεται γύρω από ουράνιες εμπνεύσεις και να είναι καλά κρυμμένη μέσα στον Υιό μου, τον Ιησού Χριστό.

Μπορεί κανείς να ανακαλύψει μόνος του τους απύθμενους θησαυρούς Μου; Αν δεν του δοθεί ένα εσωτερικό φως κατανόησης, θα παραμείνει στο σκοτάδι. Επαναλαμβάνω: μακάριοι όσοι πιστεύουν στο σπλαχνικό Μου κάλεσμα, γιατί αυτοί θα κερδίσουν τη φιλία Μου και την οικειότητά Μου.

Ποια είναι η Πηγή της χριστιανικής γνώσης, Η Πηγή της προφητείας; Είναι το Άγιο Πνεύμα που διδάσκει και μεταχειρίζεται κάθε μέσο για να μεταμορφώσει και να ανανεώσει τη δημιουργία Μου. Και όσοι αποκοιμήθηκαν και απορρίπτουν την προφητεία στους καιρούς σας, ρωτήστε τους αν έχουν καταλάβει τις Γραφές και το περιεχόμενό τους.

Ανέδειξα προφήτες για να διακηρύξουν τα λόγια Μου ως τη συντέλεια του κόσμου. Τους προίκισα με το πνεύμα του Ηλία. Μα δεν διαβάσατε ότι “θα τον διαδεχθούν προφήτες;”

Όποιος από σας Μου άνοιξε πρόθυμα την καρδιά του και Μου επέτρεψε να την πλημμυρίσω, έχει δρέψει τον καρπό της ζωής. Οι Γραφές γίνονται γι’ αυτόν Ωδή ασφράγιστη και θεϊκή, Λόγος ζωντανός, θέα Θεού, θείο ένδυμα για την ψυχή του. Η φώτιση, τότε, που θα δεχθεί μέσα του με τη δική Μου παρουσία, θα στερεώσει στην καρδιά του την Βασιλεία Μου. Κάθε μυστήριο που φάνταζε κρυμμένο, θα του αποκαλυφθεί και οι Γραφές θα γίνουν στα αυτιά του άσμα ηχηρό και ευδιάκριτο. Εγώ, ο Νυμφίος σας, αφήνω τις βασιλικές Αυλές Μου για να στρέψω τις καρδιές σας προς Εμένα, για τους δικούς Μου αγαπητικούς σκοπούς.

Καταλάβετε ότι η γενεά σας Με προσβάλλει διαρκώς και κατευθύνεται από τον πονηρό στο να υπακούει σε καθετί που αντιβαίνει στο Νόμο Μου της Αγάπης και πηγάζει από την θεϊκή Αλήθεια. Η γενεά αυτή η τόσο αμαρτωλή λιχνίζει σε όποιον τύχει άνεμο και παίρνει όποιο να ‘ναι μονοπάτι που της ετοίμασε ο Σατανάς. Ο Υιός Μου κι Εγώ έχουμε δώσει σε όλους σας άφθονες ευκαιρίες να επιστρέψετε κοντά Μας μέσω της μετάνοιας, γιατί είμαστε οικτίρμονες και πολυεύσπλαχνοι, όμως αλλοίμονο… πολλοί από σας ξεγελάστηκαν από την αλαζονεία τους…(απόσπασμα)».

ΣΣ. Δείτε στην korinthiannews.gr το μήνυμα της εβδομάδας από το βιβλίο της “Αληθινής Εν Θεώ Ζωής”, το οποίο θα μπορείτε να βρείτε στο αντίστοιχο banner δεξιά στη σελίδα μας…