ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Σχεδιάζουν “αναπολώντας” το παρελθόν ξοδεύοντας εκατομμύρια ευρώ και στη συνέχεια μιλούν …για ιστορική απόφαση!!!

Φαίνεται να διακατέχει τη δημοτική αρχή του Σταυρέλη ένα “άγχος” βιασύνης …να παρουσιάσει έργο (η αλήθεια είναι ότι έχει υποσχεθεί πολλά στους δημότες)

Αυτή τη φορά προκαλεί πολλά ερωτηματικά η απόφαση που πήραν για τη δημοτική αγορά!

Δηλαδή ΤΙ σκέφτονται να κάνουν και ΠΟΣΟ θα στοιχίσουν οι εργασίες!

Ενώ θα περίμενε κανείς να γίνει κάτι το οποίο θα συμβάλλει στις ανάγκες ειδικά της νέας γενιάς του δήμου, ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του “αναπολούν” το παρελθόν και θεωρούν …ιστορική επιτυχία την απόφαση (πέρασε κατα πλειοψηφία) του δημοτικού συμβουλίου!!!

Οι δημότες ας διαβάσουν παρακάτω τι ετοιμάζεται να κάνει η δημοτική αρχή στο χώρο της δημοτικής αγοράς και πόσο θα στοιχίσει! Έτσι θα έχουν ολοκληρωμένη άποψη για το τι γίνεται…

Από τον αρχηγό της αντιπολίτευσης Β. Νανόπουλο ανακοινώνεται:

“Ποιότητα  χρειάζεται ο δήμος Κορινθίων και όχι προχειρότητα

Η νέα δημοτική αρχή, με το άγχος που την διακατέχει να επιδείξει σύντομα έργο κάνει σημαντικά λάθη, επιδιώκοντας πρόχειρες λύσεις και όχι τις καταλληλότερες που έχουν ανάγκη οι δημότες του Δήμου Κορινθίων.

Πρόσφατο παράδειγμα το κτήριο της Δημοτικής Αγοράς, όπου η πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να διατηρήσει το γερασμένο κτίριο, με επιβεβαιωμένα σημαντικά στατικά προβλήματα, να το επισκευάσει, να το σοβαντίσει με κόστος 2 εκατομμύρια ευρώ και  να το αποδώσει σε χρήση σε 2 χρόνια, όπως είπε ο δήμαρχος στο δημοτικό συμβούλιο.

Η ενδεδειγμένη και σωστή λύση για μας για τη Συμμαχία Πολιτών είναι η κατασκευή (κατόπιν αρχιτεκτονικού διαγωνισμού και με όρο την σημερινή αρχιτεκτονική του μορφή), ενός νέου διώροφου κτιρίου με υπόγειο πάρκινγκ 25 περίπου αυτοκινήτων  και 1ο όροφο στον οποίο θα βρίσκονται και δημοτικές υπηρεσίες όπως ΚΕΠ που σήμερα είναι νοικιασμένο, η Πρόνοια, η Δημοτική Αστυνομία, υπηρεσίες του δήμου για την εξυπηρέτηση των πολιτών και φυσικά στο αίθριο καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Σε διάστημα το πολύ 2,5 ετών θα είναι έτοιμο και θα είναι ένα κόσμημα στο κέντρο της πόλης, όπου θα συγκεντρώνονται και θα εξυπηρετούνται οι πολίτες θα είναι ένα σημείο αναφοράς. Εν τέλει, τα κτίρια πρέπει να κατασκευάζονται με γνώμονα την προοπτική τους σε βάθους χρόνου και κυρίως τις μελλοντικές ανάγκες του κοινωνικού συνόλου.

Ο Δήμος Κορινθίων και ο δήμαρχος, σχεδιάζει με γνώμονα το παρελθόν (μιλώντας για βιώματα και μνήμες) και όχι με τις ανάγκες ειδικά της νέας γενιάς του Δήμου μας, που χρειάζεται ένα νέο σύγχρονο, λειτουργικό και ασφαλές κτίριο που να καλύπτει τις σύγχρονες και μελλοντικές απαιτήσεις της.

Ένα άλλο παράδειγμα βιασύνης λόγω του άγχους της, είναι η πρόχειρη προμήθεια και τοποθέτηση μπαλονιού στο δημοτικό αθλητικό κέντρο με μεγάλο κόστος σχεδόν μισό εκατομμύριο ενώ με ελάχιστα παραπάνω μπορεί πλέον να κατασκευαστεί μόνιμο κλειστό γυμναστήριο αφού επιλύθηκαν από τη δική μας δημοτική αρχή τα πολεοδομικά προβλήματα που υπήρχαν στην πολεοδομική ενότητα Φυλακές -Βοσέικα και εμπόδιζαν την κατασκευή.

Ένα τρίτο παράδειγμα, είναι η κατασκευή του κτιρίου μικρασιατικής μνήμης στον συνοικισμό που είναι πολύ μικρότερο κτίριο από το Μέγαρο που είχε σχεδιάσει η δική μας δημοτική αρχή.

Ο Δήμος Κορινθίων μπορούσε να προσβάλει την απόφαση για τη μείωση του προτεινόμενου συντελεστή του ύψους του κτιρίου που είχε ένας υπάλληλος και μπορεί να προσβληθεί σε ανώτερο επίπεδο, αλλά δεν το έπραξε συνειδητά, διότι όπως είπε και ο κος Σταυρέλης στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ” πρέπει να ικανοποιηθούν οι διαμαρτυρόμενοι δημότες’ και γι αυτό καταψήφισε την πρόταση της τότε δημοτικής αρχής”.

Περισσότερα από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στο σημείο 1.18.40″

Και στη δημοτική αρχή μιλούν …για ιστορική απόφαση!!!

Και ενώ με τα παραπάνω φαίνεται τι πάει να γίνει στο χώρο της δημοτικής αγοράς από τη δημοτική αρχή του Σταυρέλη μιλούν σε ανακοίνωσή τους για …ιστορική απόφαση!!!

Από το δήμο Κορινθίων ανακοινώνεται:

“Ιστορική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου -Σε δύο χρόνια η Δημοτική Αγορά ξαναγίνεται τοπόσημο της πόλης

Σε μία ακόμα σημαντική απόφαση κατέληξε την Τετάρτη το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορινθίων, όπου συζητήθηκε το θέμα της ανακαίνισης, εκσυγχρονισμού, ανάδειξης και ανάπλασης της Δημοτικής Αγοράς. Ένα θέμα το οποίο όλες οι δημοτικές αρχές μελετούν, αγγίζουν, συζητούν, εδώ και σχεδόν 20 χρόνια, αλλά καμία δεν κατέληξε ποτέ σε κάποια απόφαση. Η δημοτική αρχή του Νίκου Σταυρέλη πήρε την ευθύνη να δώσει λύση και να παραδώσει ξανά στην κορινθιακή κοινωνία, μέσα σε δύο χρόνια, ένα τοπόσημό της.

Να πούμε πρώτα τι αποφασίστηκε. Η εισήγηση του αντιδημάρχου Βασίλη Πανταζή περιέγραψε τα αποτελέσματα της στατικής μελέτης, η οποία κατέδειξε πως το κόστος κατεδάφισης του κτιρίου και δημιουργίας νέου, και μάλιστα με επιπλέον όροφο, είναι ασύμφορο.

Ως εκ τούτου, το Δημοτικό Συμβούλιο επικύρωσε κατά πλειοψηφία (Πνοή Δημιουργίας και ο κ. Αλέξανδρος Γκουργιώτης) την πρόταση -που περιλαμβανόταν και στο προεκλογικό πρόγραμμα της «Πνοής Δημιουργίας» και επιβραβεύτηκε από τον κορινθιακό λαό- για ένα κτίριο που θα παραμείνει ως έχει, διατηρώντας τα ιστορικά χαρακτηριστικά της όταν δημιουργήθηκε την δεκαετία του ‘30.

Το επόμενο βήμα είναι η σύνταξη της προμελέτης, ώστε να δημοπρατήσουμε το έργο μέχρι το τέλος του χρόνου. Θα είναι ισόγειο, όπως ακριβώς είναι σήμερα, και στο εσωτερικό θα δημιουργηθεί ένα αίθριο, το οποίο θα αξιοποιούν καταστήματα εστίασης για να αποτελέσουν χώρο συνάθροισης των Κορίνθιων. Έχει ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ), με δύο εκατομμύρια ευρώ, χάρη σε προσωπικές, πιεστικές ενέργειες του Δημάρχου. Το ποσόν αυτό καλύπτει όλες τις ανάγκες για την ολοκλήρωση του έργου. Αν όλα πάνε σύμφωνα με τον σχεδιασμό, τότε η Νέα Δημοτική Αγορά, θα παρουσιαστεί στους Κορίνθιους, σε δύο χρόνια. Θα είναι ξανά λειτουργική και θα έχει αποκτήσει έναν σύγχρονο χαρακτήρα διατηρώντας, όμως, την ιστορική της συνέχεια. Θα ξαναγίνει χώρος συνάθροισης και επικοινωνίας των Κορίνθιων, ελκυστικός για τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου έμεινε συνεπής στο συμβόλαιο τιμής που υπέγραψε με τους δημότες. Αναμετρήθηκε με την ιστορία της Δημοτικής Αγοράς. Γιατί το θέλει, το μπορεί και πάνω απ όλα ξέρει ότι αυτό το κτίριο το αξίζει η πόλη μας…”

Κ.Ν