ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Νέο “άδειασμα” της αντιπολίτευσης στον πρόεδρο του ΔΣ: “Προσπαθεί ο Παπαβενετίου να μπερδέψει τα πράγματα -Θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τους ρόλους του”

Επανερχόμαστε σε ανάρτηση της Δευτέρας με τίτλο: ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Η αντιπολίτευση “τα πήρε” με τον πρόεδρο του ΔΣ και έβγαλε σκληρή ανακοίνωση -Σήμερα ήρθε και η απάντηση του προέδρου…

Συνέντευξη τύπου παρεχώρησαν την Τρίτη το πρωί οι αρχηγοί των συνδυασμών της αντιπολίτευσης στο δήμο Κορινθίων, Νανόπουλος, Πρωτοπαπάς και Γκουριώτης όπου “αδειάζουν” εκ νέου τον πρόεδρο του ΔΣ Κορινθίων Γ. Παπαβενετίου αναφέροντας του μεταξύ άλλων ότι: “Προσπαθεί να μπερδέψει τα πράγματα και πρέπει να ξεκαθαρίσει τους ρόλους του”!!! Του συνιστούν μάλιστα να τηρεί τον κανονισμό στις συνεδριάσεις του ΔΣ για ΟΛΟΥΣ τους δημοτικούς συμβούλους!!!

Παίρνοντας αρχικά το λόγο ο Β. Νανόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων:

“Σε ότι έχει να κάνει γενικά με τη λειτουργία του δήμου κάποια βασικά σημεία που αντιμετωπίζουμε και στο δημοτικό συμβούλιο είναι:

Η αλαζονεία. Έχετε δει πως μιλάει και πως φέρεται ο Σταυρέλης στο δημοτικό συμβούλιο.

-Το ρουσφέτι που μας έχει φέρει στην εποχή του 1800. Όσοι είναι δικοί μας αμείβονται από τα ταμεία του δήμου

Σε ότι αφορά τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου οφείλει να τηρεί τον κανονισμό για όλους τους δημοτικούς συμβούλους και όχι μεροληπτικά της πλειοψηφίας. Γιατί αυτό κάνει.

Λέει ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ότι τηρεί τον κανονισμό αλλά παρόλα αυτά δεν το κάνει. Ο πρόεδρος του ΔΣ ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του κ. Σταυρέλη έφτασε στο σημείο να κάνει προληπτική λογοκρισία στη συνεδρίαση της 11ης Σεπτεμβρίου 2024 λέγοντας ότι δεν επιτρέπεται στους επικεφαλής των παρατάξεων να σχολιάσουν αυτά που ΘΑ πει ο κ. Σταυρέλης!!!

Αφήνει επίσης ο Παπαβενετίου τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας να μιλάνε όποτε θέλουν, να μιλούν μετά τους επικεφαλείς των παρατάξεων, να μην τους δίνει το λόγο για δευτερολογία…κτλ Ξέρετε ότι επειδή δεν μας έδωσε το δικαίωμα της δευτερολογίας εμείς αποχωρήσαμε (πρόσφατα) από το δημοτικό συμβούλιο.

Επίσης ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου δεν τηρεί το χρόνο όπως πρέπει όπως και τη διαδικασία στο θέμα που προέκυψε τελευταία για την παραχώρηση των αθλητικών χώρων, κάτι που θα θίξουν στη συνέχεια με λεπτομέρεια οι συνάδελφοι (οι άλλοι δύο αρχηγοί των παρατάξεων).

Επειδή μίλησε και για μένα ο πρόεδρος του ΔΣ για βαρελότα …κτλ θα του πω ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει τους ρόλους του. Δεν είναι δικηγόρος σε δικαστήριο να εκτελεί τις εντολές του εντολέα του, αλλά θα πρέπει ως πρόεδρος του ΔΣ να παίρνει το ρόλο “του δικαστή”, να παίρνει τη δίκαιη απόφαση για ΟΛΟΥΣ τους δημοτικούς συμβούλους.

Εκτός από το συγκεκριμένο θέμα που γίνεται σήμερα και η συνέντευξη τύπου επίσης τα πρακτικά δεν είναι σωστά όταν λέγεται σε τροποποίηση προϋπολογισμού, ότι είναι ομόφωνες οι αποφάσεις.

Γιατί εδώ ο κ. Παπαβενετίου μπορεί να μην το ξέρει αλλά ο κ. Σταυρέλης το ξέρει πολύ καλά, για να μπορέσει να περάσει μία απόφαση τροποποίησης προϋπολογισμού πρέπει η αντιπολίτευση να έχει το χρόνο να ετοιμάσει πρόταση κοστολογημένη από την οικονομική υπηρεσία. Όταν μας φέρνουν τα θέματα για προϋπολογισμό μία μέρα πριν η την ίδια μέρα που συζητάει το δημοτικό συμβούλιο είναι αδύνατον να προετοιμαστούμε ως αντιπολίτευση. Και έτσι οι αποφάσεις φαίνονται ότι είναι ομόφωνες αλλά δεν είναι

Επίσης στο θέμα της παραχώρησης, που έγινε κάποια τροποποίηση, σας δείχνω την εισήγηση που πήραμε. Αυτό ψηφίσαμε, την εισήγηση.

Δεν αναφέρεται πουθενά ότι δεν ψηφίζουμε 2 συλλόγους ΣΑΛΑΣ! Προσπαθεί ο Παπαβενετίου να μπερδέψει τα πράγματα ότι έγινε τροποποίηση! Δεν έγινε καμία τροποποίηση, ούτε διατυπώθηκε τέτοια πρόταση από τον κ. Παπαβενετίου για να ψηφιστεί. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και πρέπει ο πρόεδρος του ΔΣ να αναλάβει τις ευθύνες του και στο εξής να λειτουργεί σύμφωνα με τον κανονισμό…”.

Στη συνέχεια ο Δ. Πρωτοπαπάς ανέφερε μεταξύ άλλων:

“Ο κ. Νανόπουλος μίλησε για πολλά πράγματα και συμφωνούμε όπως έθεσε το θέμα σε ότι αφορά τον πρόεδρο και τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου. Θέλω να πω στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου δεν μπορεί να λέει ότι βγάλαμε μία ανακοίνωση συκοφαντική. Δεν αναφερόμαστε σε πρόσωπα. Μιλάμε σε θεσμούς που εκπροσωπούν. Άρα αυτό το κάνει τεχνηέντως ο κ. Παπαβενετίου”. Στη συνέχεια εξήγησε και ο ίδιος τι συνέβη με αυτή την απόφαση που πάρθηκε και έγινε το όλο μπέρδεμα αναφέροντας ότι “Δεν ψηφίζουμε διευκρινίσεις αλλά ψηφίζουμε εισηγήσεις”.

Στη συνέχεια ο Α. Γκουριώτης ανέφερε μεταξύ άλλων:

“Αυτά που συνέβησαν στην απόφαση του ΔΣ τα έχουμε αναλύσει στο κοινό δελτίο τύπου που εκδώσαμε το προηγούμενο Σάββατο και τα ανέπτυξαν οι επικεφαλείς των παρατάξεων.

Νομίζω ότι αυτό που καταλήγει ως συμπέρασμα είναι ότι ουδέποτε στο ΔΣ συζητήσαμε αυτό το θέμα, ουδέποτε ετέθη σε ψηφοφορία, ουδέποτε υπήρξε θέμα στην ημερήσια διάταξη.

Δεν θα μπορούσε εξάλλου να γίνει κάποια τροποποίηση (εκ των υστέρων) γιατί είναι κάτι που απαγορεύεται και από τον κανονισμό και από το νόμο.

Επίσης είπε ο Παπαβενετίου για την πρόταση- εισήγηση του κ. Σταυρέλη, κάτι το οποίο δεν δικαιούται (ο δήμαρχος) να διατυπώνει εισηγήσεις μέσα στο ΔΣ, παρα μόνο ο πρόεδρος του ΔΣ! Είδατε εσείς να υπάρχει εισήγηση με την αναφορά συγκεκριμένων σωματείων…”;

Κ.Ν