ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ- ΕΥΡΩΣΤΙΝΗ: Δύσκολη αναμένεται η νύχτα λόγω της μεγάλης φωτιάς -Η ακτίνα της φωτιάς είναι πολύ μεγάλη -Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή…

Σε επικοινωνία της korinthiannews.gr με την πυροσβεστική μας ανέφεραν: “Φωτιά προκλήθηκε την Κυριακή το πρωί και ώρα 10:51 πλησίον στα Ροζενά του δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης. Η φωτιά μέχρι και το βράδυ της Κυριακής ήταν σε πλήρη εξέλιξη. Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 289 πυροσβέστες και 98 πυροσβεστικά οχήματα. Κατα τη διάρκεια της ημέρας συμμετείχαν επίσης 14 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα. Η φωτιά είναι δύσκολη και έχει μεγάλη ακτίνα. Επικρατούν και ισχυροί άνεμοι στην περιοχή. Αναμένεται ένα δύσκολο βράδυ”

“Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Ροζενά- Δερβένι Ξυλοκάστρου Κορινθίας.

Αργά το απόγευμα της Κυριακής πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην πολιτική προστασία υπό τον υπουργό, οπότε και αποφασίστηκε μέγιστη κινητοποίηση.

Σύμφωνα με τη μέχρι τώρα ενημέρωση, οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύονται συνεχώς και από γειτονικούς νομούς.

Οι ριπές των ανέμων στην περιοχή έφτασαν τα 7 και σε κάποιες περιπτώσεις τα 8 μποφόρ.

Επιπλέον, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία το δύσβατο της περιοχής δεν διευκολύνει την προσέγγισή της από τις δυνάμεις, δυσχεραίνοντας το έργο της κατάσβεσης

Το απόγευμα της Κυριακής εστάλη μήνυμα από το 112 προς τους πολίτες να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Όμως ακολούθησε νέο μήνυμα, το οποίο ενημέρωνε τους πολίτες στην περιοχή Πύργος Κορινθίας να απομακρυνθούν προς Ζάχολη”

Σαν να μην ήταν αρκετό αυτό, ήχησε το 112 και τρίτη φορά, λίγο πριν τις 18.00:

“Αν βρίσκεστε στην περιοχή Ελληνικό Κορινθίας απομακρυνθείτε προς Κάτω Πιτσά”, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και σε αθηναϊκά ΜΜΕ.

Κ.Ν