ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ -ΕΥΡΩΣΤΙΝΗ: …Χαιρετίσματα!!!

-Του Φώτη Νικολακόπουλου

Είναι τουλάχιστον ΤΡΑΓΙΚΟ αυτό που συμβαίνει με τη φονική φωτιά στο δήμο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης!

Είναι Τρίτη μεσημέρι και ώρα 13:20 που γράφονται αυτές οι γραμμές και δεν είναι σε θέση οι πυροσβεστικές δυνάμεις να ελέγξουν την κατάσταση (τρίτο 24ωρο) που κανονικά θα περιμέναμε να την είχαν σβήσει ήδη!

Είμαστε Οκτώβριο και δεν είναι καλοκαίρι όπου υπάρχουν δεκάδες φωτιές σε όλη την Ελλάδα και τότε όλες οι δυνάμεις …μοιράζονται!

Το καλοκαίρι να καταλάβουμε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Αλλά το να παρατηρείται αυτή η κατάσταση μέχρι και αυτή την ώρα σήμερα Οκτώβριο μήνα …δεν το χωράει ο νους!

Κάηκαν άνθρωποι, τραυματίστηκαν πυροσβέστες, κάηκαν σπίτια-εκκλησίες πυροσβεστικά οχήματα- τεράστιες δασικές και αγροτικές εκτάσεις…κτλ!

Υπάρχουν άνθρωποι που ΠΟΝΑΝΕ καθώς έχασαν τις περιουσίες τους και βλέπουν για τρίτο 24ωρο αυτή την κατάσταση!!!

Να κατανοήσουμε ότι η φωτιά ξέφυγε την πρώτη μέρα λόγω των ισχυρών ανέμων! Αλλά χθες και σήμερα δεν υπάρχουν δυνατοί άνεμοι και η φωτιά ή θα έπρεπε να είχε σβήσει εντελώς ή να υπήρχαν ελάχιστες εστίες απόλυτα ελεγχόμενες!

Δηλαδή τι να πούμε, ότι ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε όπως πρέπει; …Μήπως να δώσουμε και “συγχαρητήρια” που η φωτιά …δεν έφτασε μέχρι την Αθήνα;

Γιατί αν δεν μπορούν να ελέγξουν για ΜΕΡΕΣ μία φωτιά τον Οκτώβρη μήνα σε ένα νομό …τότε υπουργέ χαιρετίσματα! Το ξαναλέμε …χαιρετίσματα!

ΣΣ. Δεν θέλουμε ούτε να σκεφτούμε αν αυτή η φωτιά είχε προκληθεί καλοκαίρι που θα έφτανε!

Για να δούμε σήμερα (Τρίτη) θα καταφέρουν να την σβήσουν …ή θα ακολουθήσουν και άλλα 24ωρα! Για να δούμε…

-Για υπενθύμιση δείτε και την ανάρτηση: ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ- ΕΥΡΩΣΤΙΝΗ: Β. Τσιώτος: «Ο απολογισμός είναι σίγουρα οι δύο νεκροί άνθρωποι -Κάηκαν πάνω από 50 χιλιάδες στρέμματα -Κάηκε ολοσχερώς και η εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου…