ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Χαιρετισμός του Αγάπιου προς τους 115 σπουδαστές…

Από τη μητρόπολη Κορίνθου ανακοινώνεται: «Αγιασμό, για την έναρξη των μαθημάτων της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς 2024-2025, του «Εργαστηρίου Εκκλησιαστικών Τεχνών» της Ι. Μητροπόλεως μας, τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών και Πρωτοσύγκελλοςκ. Αγάπιος, την  Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2024, στην Κροκίδειο αίθουσα εκδηλώσεων αυτής.

Ο Θεοφιλέστατος κ. Αγάπιος στον χαιρετισμό του προς τους 115 σπουδαστές που θα φοιτήσουν στις Σχολές την επερχόμενη σχολική χρονιά επεσήμανε ότι, οι υψηλές τέχνες και επιστήμες της Βυζαντινής Αγιογραφίας και της Εκκλησιαστικής υμνωδίας για να είναι ολοκληρωμένες χρειάζονται, εκτός από την επιστημονική κατάρτιση, ιδιαιτέρως την Θεολογική γνώση, για μεν τους Αγιογράφους περί της Θεολογίας της εικόνος, για δε τους ιεροψάλτες, περί του υμνογραφικού λόγου και της εν γένει στάσεως του Ιεροψάλτου επί του αναλογίου.

Ο Θεοφιλέστατος ολοκλήρωσε τον χαιρετισμό του αναφερόμενος στην Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεώς μας, λέγοντας ότι συμπληρώνει φέτος 10 χρόνια λειτουργίας κατά τα οποία έχουν φοιτήσει 213 σπουδαστές ενώ μέχρι σήμερα έχουν δοθεί πολλά Πτυχία και Διπλώματα Βυζαντινής Μουσικής, αναγνωρισμένα από το Κράτος.

Τέλος, ο Θεοφιλέστατος αφού ευχαρίστησε το διδακτικό προσωπικό των σχολών για την άοκνη, φιλόφρονα και εθελοντική προσφορά τους στο έργον της Τοπικής Εκκλησίας μας, ανέθεσε στον Αιδεσ. Πρωτ/ρο π. Αθανάσιο Κοντογιάννη, υπεύθυνο της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής, να απονείμει στους εφετινούς επιτυχόντας κατά τας θερινάς εξετάσεις τους Πτυχιακούς και Διπλωματικούς τίτλους αυτών, ευχόμενος καλή και ευλογημένη Ιεροψαλτική Διακονία, ως και καλή και ευλογημένη ακαδημαϊκή χρονιά σε όλους τους σπουδαστές των δύο σχολών της Ι. Μητροπόλεώς μας».