ΛΟΥΤΡΑΚΙ-Π-ΑΓ.Θ: Σημαντικό έργο που φέρει την υπογραφή του Γκιώνη! -Πιο ασφαλείς θα αισθάνονται στο εξής οι δημότες…

Το παρακάτω έργο που ξεκινάει κάνει φυσικά τους δημότες στο Λουτράκι να αισθάνονται πιο ασφαλείς και φέρνει αδιαμφισβήτητα την υπογραφή της σημερινής δημοτικής αρχής και προσωπικά του δημάρχου Γ. Γκιώνη.

Ειδικά ο δήμαρχος ακόμα και στα κρίσιμα σημεία που πήγε να δημιουργηθεί πρόβλημα έτρεξε εγκαίρως και το “πάλεψε” ώστε να έχουμε σήμερα τα θετικά αποτελέσματα!

Δεν υπάρχει θεωρούμε δημότης που να μην γνωρίζει τον αγώνα της δημοτικής αρχής για ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο για την περιοχή

Τα υπόλοιπα σχετικά με το έργο θα τα διαβάσετε παρακάτω…

Από το δήμο Λουτρακίου-Π-ΑΓ.Θ μεταξύ άλλων ανακοινώνεται:

“Ξεκινάει το σημαντικό έργο της Αντιπλημμυρικής Προστασίας του Λουτρακίου και της ευρύτερης Περιοχής

Με την υπογραφή της σύμβασης για το έργο «Αντιπλημμυρική Προστασία του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων (Β’ Φάση)», το πρωί της Πέμπτης 10 Οκτωβρίου 2024, από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας, παρουσία του Δημάρχου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων, κ. Γιώργο Γκιώνη, το σημαντικό έργο για την αντιπλημμυρική προστασία του Λουτρακίου και της ευρύτερης περιοχής περνάει πλέον στο στάδιο της υλοποίησης, σηματοδοτώντας μια σημαντική εξέλιξη για την προστασία της περιοχής από πλημμυρικά φαινόμενα.

Το έργο, προϋπολογισμού 23 εκατ. ευρώ, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, αφορά στην κατασκευή έργων διευθέτησης των οχτώ ρεμάτων: Αγίου Φανουρίου, Χαρβατίου, Αγίας Κυριακής, Νεκροταφείου 1, Νεκροταφείου 2, Οσίου Παταπίου, Αγίου Γεωργίου και Νταμαρίου, και περιλαμβάνει εργασίες όπως: διάνοιξη κοίτης, τοπικές επενδύσεις, έργα εκβολής, αναβαθμούς συγκράτησης φερτών, απαραίτητα έργα τεχνικά ανοικτής και κλειστής ορθογωνικής διατομής τοπικού χαρακτήρα, όπως και στις διασταυρώσεις των ρεμάτων με σημαντικούς δρόμους. Η διάρκεια των εργασιών ορίζεται σε 30 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, κ. Γκιώνης, δήλωσε: «Η υπογραφή της σύμβασης για τη Β’ Φάση των αντιπλημμυρικών έργων αποτελεί ένα μεγάλο βήμα προς την ολοκλήρωση του οράματός μας για την έναν Δήμο ασφαλή. Με την Α’ Φάση αντιπλημμυρικής προστασίας να βρίσκεται ήδη στο 60% της υλοποίησής της, τα αποτελέσματα θα είναι ορατά σύντομα, και είμαστε σε θέση να κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία.

Η σημερινή υπογραφή της σύμβασης αποτελεί ορόσημο για τον Δήμο μας. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Σταϊκούρα και τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Ταχιάο, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή αναγνώρισαν την υψηλή προτεραιότητα του έργου και εργάστηκαν ακούραστα για να διασφαλίσουν την υλοποίησή του, με την εξασφάλιση των απαιτούμενων πόρων και την ενίσχυση της συνεργασίας μας με το Υπουργείο.

Επίσης, θα ήθελα να εκφράσω την βαθιά μου ευγνωμοσύνη προς τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας και βουλευτή Ν. Κορινθίας, κ. Ταγαρά, για την πολύτιμη συμβολή του καθώς αντιλήφθηκε απόλυτα την αναγκαιότητα του έργου για τον τόπο μας και στάθηκε δίπλα μας από την αρχή, στηρίζοντας αδιάκοπα τις προσπάθειές μας να προχωρήσουμε γρήγορα στη φάση της υλοποίησης. Χάρη στην πολύτιμη βοήθειά του, το έργο αυτό γίνεται πλέον πραγματικότητα.

Τέλος, θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς τον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χ. Δήμα για τη διαρκή στήριξή του και τη σημαντική συμβολή του στην εξασφάλιση της χρηματοδότηση του έργου, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αποδεικνύοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον του για τον Δήμο και τους δημότες μας…».

Κ.Ν