ΒΕΛΟ-ΒΟΧΑ: …Μήπως το παράκαναν με την ανακοίνωση τοποθέτησης των μωβ κάδων;

Στο δήμο Βέλου-Βόχας τοποθέτησαν μωβ κάδους (κάτι το οποίο έχει συμβεί και σε άλλους δήμους της Κορινθίας) …και φάνηκε να το κάνουν μεγάλο θέμα!

Έστειλαν το παρακάτω δελτίο τύπου στα ΜΜΕ με 12 φωτογραφίες! (όπως είναι αυτονόητο δημοσιεύουμε τις 4)

Μία απλή ενημέρωση των πολιτών για τα σημεία (με κανα δυο φωτογραφίες και δύο λόγια για το που χρησιμεύουν) θεωρούμε θα ήταν αρκετή!

Θεωρούμε επίσης ότι στον τομέα της καθαριότητας ας εστιάσουν περισσότερο στα προβλήματα που υπάρχουν στο δήμο και ας μην “υπερβάλλουν” με ανακοινώσεις τοποθέτησης κάδων …σαν να έγινε κάτι φοβερό και στο δικό τους δήμο!

Εκτός και αν από τη δημοτική αρχή …τα βλέπουν διαφορετικά! Ας ρωτήσουν όμως και τους δημότες …ποια είναι η άποψή τους για θέματα καθαριότητας γενικότερα!

Η ανακοίνωση από το δήμο Βέλου- Βόχας

Από το δήμο Βέλου-Βόχας ανακοινώνεται: «Στην τοποθέτηση μωβ κάδων για την ανακύκλωση ρούχων προχώρησε ο Δήμος Βέλου-Βόχας, υλοποιώντας μια πρωτοβουλία που στοχεύει στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης και την προώθηση της κυκλικής οικονομίας. Οι πολίτες θα μπορούν να τοποθετούν στους κάδους ρούχα και υφάσματα που δεν χρησιμοποιούν, τα οποία θα επαναχρησιμοποιούνται ή θα ανακυκλώνονται αντί να καταλήγουν στους χώρους υγειονομικής ταφής.

Επιπλέον, από την δράση θα προκύπτει και οικονομικό όφελος το οποίο θα αποδίδεται στον Δήμο Βέλου-Βόχας με τη μορφή κουπονιών για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Οι κάδοι τοποθετήθηκαν στα εξής σημεία σε κοινότητες του Δήμου Βέλου-Βόχας:

ΒΕΛΟ:

  1. Λύκειο Βέλου
  2. Αχέπανς
  3. Δημοτικό σχολείο Βέλου
  4. Οδός Αγίας Μαρίνης

ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟ

  1. Οδός ιατρού Κωνσταντίνου Μπάρτζη
  2. Οδός Δημητρίου Ζιούβα
  3. Σπύρου Κοκκώνη
  4. οδός Βασίλισσας Όλγας

ΠΟΥΛΙΤΣΑ

  1. Οδός Αγίου Δημητρίου
  2. Δημοτικό Σχολείο Πουλίτσας

ΚΟΚΚΩΝΙ

  1. Οδός Μακεδονίας

ΒΡΑΧΑΤΙ

  1. οδός Μίκη Θεοδωράκη
  2. Δημοτικό Σχολείο Βραχατίου

ΒΟΧΑΪΚΟ

  1. Κεντρική πλατεία

ΝΕΡΑΝΤΖΑ

  1. Κεντρική πλατεία

Τι ανακυκλώνεται

Στους μωβ κάδους μπορούν να αποτεθούν συγκεκριμένα είδη όπως:

  • Ρούχα (ανδρικά, γυναικεία και παιδικά)
  • Παπούτσια (ανδρικά, γυναικεία και παιδικά)
  • Λευκά είδη (όπως μαξιλάρια, σεντόνια κτλ.)
  • Αξεσουάρ (όπως ζώνες, τσάντες κτλ.)

*Τα υλικά που εναποθέτονται στους κάδους θα πρέπει να είναι καθαρά και σε κλειστές σακούλες

Οι κάδοι είναι ενισχυμένοι τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά διαθέτοντας ράβδους και νευρώσεις διαθέτοντας αντικλεπτικό σύστημα με κλειδαριές ασφαλείας. Οι κάδοι διαστάσεων 1μ Χ 1μ Χ 2,1μ τοποθετούνται και βιδώνονται σε σταθερό έδαφος με σκοπό την αποτροπή άσκοπης ή παράνομης μετακίνησής τους.

Μέσω της ανακύκλωσης ρούχων, ο δήμος στοχεύει στη μείωση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης, στη μείωση του όγκου των απορριμμάτων και στην ενίσχυση της αειφορίας και της κυκλικής οικονομίας. Αυτή η πρωτοβουλία συμβάλλει στη βιώσιμη διαχείριση των πόρων, διατηρώντας παράλληλα έναν καθαρότερο και πιο υγιές περιβάλλον για όλους μας».

Κ.Ν