Γέμισε η Κορινθία με Αθηναίους – Πόσα οχήματα πέρασαν τα διόδια στην Ελευσίνα…

“Γέμισε” η Κορινθία το περασμένο Σαβατοκύριακο, όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε, από Αθηναίους. Οι κοντινοί προορισμοί με την Αθήνα είναι φυσικό να συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των εκδρομέων, ενόψει και της καλοκαιρινής σεζόν!

“Απόδραση από την καθημερινότητα του κορονοϊού τόσο με πλοία όσο και με αυτοκίνητα επέλεξαν οι Αθηναίοι το πρώτο Σαββατοκύριακο μετά το τέλος του lockdown.

Με το…«καλημέρα» δηλαδή του ανοίγματος των μετακινήσεων από νομό σε νομό και της έναρξης της τουριστικής σεζόν οι Αθηναίοι εγκατέλειψαν το κλεινόν άστυ με όποιον τρόπο μπορούσαν ώστε να επισκεφτούν έπειτα από πολλούς μήνες αναμονής νησιά και εξοχικά. Το αδιαχώρητο επικράτησε από το πρωί του Σαββάτου στο λιμάνι του Πειραιά ενώ ιδιαίτερα αυξημένη ήταν και η έξοδος των οχημάτων από τα διόδια της Ελευσίνας. 

Συνολικά περισσότερα από 65.000 οχήματα πέρασαν τα διόδια των εθνικών οδών Αθηνών – Κορίνθου και Αθηνών – Λαμίας, από τις 06:00 το πρωί της Παρασκευής 14 Μαΐου έως την ίδια ώρα το πρωί του Σαββάτου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της τροχαίας Αττικής.

Συγκεκριμένα, από τα διόδια στην Ελευσίνα, πέρασαν 33.998 οχήματα ενώ από τις Αφίδνες άλλα 31.387…”, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο ethnos.gr