ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Ευτυχώς υπάρχει και το βίντεο! -Το “καμπανάκι” το είχε χτυπήσει πολλούς μήνες πριν ο Νανόπουλος αλλά η δημοτική αρχή …! -Πως οι δημότες θα απέφευγαν αυτό το καλοκαίρι την ταλαιπωρία με το νερό των γεωτρήσεων (βίντεο)

Στο δήμο Κορινθίων ευτυχώς που υπάρχουν οι τοποθετήσεις του καθενός καταγεγραμμένες σε βίντεο και έτσι εκτίθεται η σημερινή δημοτική αρχή του Ν. Σταυρέλη σε αυτά που λένε και κάνουν ή δεν κάνουν!

Φέτος το καλοκαίρι οι δημότες σχεδόν σε όλο το δήμο Κορινθίων είδαν αντι για το ΠΟΣΙΜΟ νερό να τρέχει στις βρύσες τους, νερό από γεωτρήσεις το οποίο δεν είχε καμία σχέση με αυτό της Στυμφαλίας.

Το αναφέραμε και σε προηγούμενη ανάρτησή μας όταν γράφαμε για το καλοκαίρι των γεωτρήσεων στο δήμο Κορινθίων με τους πολίτες να φτάνουν σε κάποιες περιπτώσεις στα όριά τους!

Η δημοτική αρχή του Σταυρέλη δεν μπόρεσε να βρει τις λύσεις που χρειάζονται. Αυτή είναι η ουσία!

Με την ευκαιρία αυτή…

Ψάξαμε και βρήκαμε αυτά που έλεγε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης στο δήμο Κορινθίων Β. Νανόπουλος για το πως έπρεπε να χειριστεί η δημοτική αρχή του Σταυρέλη κάποια πράγματα έτσι ώστε να μην αντικρίσουν οι Κορίνθιοι το καλοκαίρι (που μόλις τελείωσε) αυτή …την πρωτόγνωρη κατάσταση!

Δυστυχώς αυτά που έλεγε ο Νανόπουλος (που στη δική του θητεία ως δήμαρχος Κορινθίων δεν υπήρχαν τέτοια προβλήματα) για ακόμα μία φορά δεν εισακούστηκαν από τη δημοτική αρχή!

Αυτά που έλεγε ο Β. Νανόπουλος ήταν σωστά και καλοπροαίρετα για να μην υπάρξουν προβλήματα, αλλά προφανώς για ακόμα μία φορά δεν λήφθηκαν υπόψη!

Η δημοτική αρχή του Σταυρέλη, ειδικά το καλοκαίρι του 2025, πιάστηκε αδιάβαστη στα προβλήματα του νερού που δημιουργήθηκαν!

Δείτε χαρακτηριστικά τι έλεγε ο Β. Νανόπουλος τον ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 2024 σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το ΣΟΒΑΡΟ αυτό θέμα:

Αξίζει όμως να διαβάσει κανείς πιο αναλυτικά τι είχε πει ο πρώην δήμαρχος Β. Νανόπουλος στην τότε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Κορινθίων και φυσικά να απαντήσει η δημοτική αρχή του Σταυρέλη …τι από όλα αυτά έκανε…ή μάλλον δεν έκανε!

Είχε αναφέρει πολλούς μήνες πριν το καλοκαίρι ο Β. Νανόπουλος:

“ΟΧΙ στην αναγκαστική συνένωση των ΔΕΥΑ,

ΝΑΙ στην εθελοντική συνένωση .

Επεσήμανα με βάση την εμπειρία της θητείας μου ως δήμαρχος Κορινθίων και τη γνώση που έχω της περιοχής Στυμφαλίας, ότι το καλύτερο επιχείρημα απέναντι στην ΕΥΔΑΠ είναι η επίλυση των προβλημάτων που για πολλά χρόνια παραμένουν στη διαχείριση του νερού από τη Στυμφαλία με υπαιτιότητα του δημάρχου Σικυωνίων.

Σήμερα στην πόλη της Κορίνθου οι πολίτες έχουν στα σπίτια τους νερό με ανάμειξη από τις γεωτρήσεις ενώ μπορούσαν να έχουν αποκλειστικά νερό καλής ποιότητας μόνο από τη Στυμφαλία. Οι αναλύσεις του νερού οι οποίες αναμένονται προφανώς θα αναφέρουν ότι το νερό είναι πόσιμο λόγω της νομοθεσίας που ακόμα και το νερό αποκλειστικά από τη γεώτρηση με αγωγιμότητα 2500 θεωρείται πόσιμο – το νερό από τη Στυμφαλία έχει αγωγιμότητα 320.

Δεν απαντήθηκαν οι ερωτήσεις που έθεσα στο δήμαρχο Σικυωνίων παραδείγματος χάρη γιατί ενώ μέχρι σήμερα έλεγε ότι δεν υπάρχει νερό στη Στυμφαλία και για το λόγο αυτό αντιδρούσε στη διάνοιξη και χρήση της γεώτρησης που έχει αγοράσει ο δήμος Κορινθίων στην περιοχή, τώρα μας είπε ότι το υπέδαφος περιλαμβάνει νερό που τροφοδοτεί 4 νομούς.

Μόλις περάσει ο κίνδυνος από την ΕΥΔΑΠ τότε θα επανέλθει και θα διεκδικήσει το ρόλο της ΕΥΔΑΠ για τον εαυτό του στο επίπεδο του νομού . Είχα υποχρέωση και έκανα το καθήκον μου αναφέροντας αυτά που πρέπει να γίνουν για να διασφαλιστεί ή επάρκεια, η ποσότητα και η σωστή διαχείριση του πόσιμου νερού από την Στυμφαλία .

1. Υδρομάστευση και υδροληψία από το σημείο που προβλέπει η μελέτη και η έγκριση άδειας χρήσης νερού . Αυτόματα αυτό θα αυξήσει την ποσότητα του νερού που θα αντλείται σε βάθος 3 μέτρων αντί της υπερχείλισης των πηγών σήμερα .

2. Προστασία του επιφανειακού νερού από την πηγή μέχρι το αντλιοστάσιο

3. Διάνοιξη και χρήση της γεώτρησης του δήμου Κορινθίων και σύνδεση με το δίκτυο

4. Κοινή περιβαλλοντική μελέτη από τους δήμους Κορινθίων και Σικυωνίων

5. Διασφάλιση της ποσότητας νερού που περιλαμβάνει η άδεια χρήσης νερού για το δήμο Κορινθίων για να καλύψει τις ανάγκες ύδρευσης

6. Αντιμετώπισή του θέματος της άντλησης νερού για άρδευση σε βάρος της ύδρευσης .

7. Εγκιβωτισμός της λίμνης Στυμφαλίας ένα έργο που είναι και εύκολο και με χαμηλό κόστος και πολύ σύντομα μπορεί να ολοκληρωθεί και να αποταμιεύσει μεγάλη ποσότητα νερού για άρδευση

8. Αξιοποίηση των υδάτων που υπάρχουν κατά τους ειδικούς επιστήμονες στο υπέδαφος της Στυμφαλίας και επαρκούν για ύδρευση και άρδευση .

Επειδή όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος και τα ωραία λόγια δεν αρκούν να λύσουν τα προβλήματα.

Συγκεκριμένες ενέργειες χρειάζονται όπως ενδεικτικά αναφέρονται παραπάνω.

Την επόμενη εβδομάδα δικάζεται στο ΣΤΕ προσφυγή του δήμου Κορινθίων ενάντια στις αυθαιρεσίες και παρανομίες του δήμου Σικυωνίων στην περιοχή των πηγών . Θα ήταν ολέθριο λάθος η πιθανή παραίτηση η μειωμένο ενδιαφέρον του δήμου Κορινθίων στη δίκη. Εκκρεμεί επίσης η δικαστική απόφαση από το ΣΤΕ στην προσφυγή του δήμου Σικυωνίων εναντίον του δήμου Κορινθίων .

Ο δήμαρχος Σικυωνίων μόλις αποφύγει τον κίνδυνο , θα υπαναχωρήσει σε οτιδήποτε έχει υποσχεθεί κατά την πάγια τακτική του . Τα προβλήματα όμως παραμένουν και δεν λύνονται με ευχολόγια . Εκείνο που έχει σημασία είναι το συμφέρον των πολιτών και όχι πως θα διατηρηθούν θέσεις και μισθοί στα διοικητικά συμβούλια των ΔΕΥΑ”

Όταν τα έλεγε εγκαίρως ο Νανόπουλος αλλά…

Δείτε τώρα και τη σημερινή ανάρτηση του Β. Νανόπουλου:

ΣΣ. Ίσως η δημοτική αρχή του Σταυρέλη να έχει διαφορετική άποψη για τα παραπάνω θέματα. Η ουσία πάντως είναι ότι το αποτέλεσμα το είδαν οι Κορίνθιοι το καλοκαίρι που μόλις τελείωσε! Και αυτό δεν αμφισβητείται από κανέναν!

-Για υπενθύμιση δείτε και τη σημερινή ανάρτηση με τίτλο: ΚΟΡΙΝΘΟΣ: “Βγήκαν τα μαχαίρια” μεταξύ Χατζή και Σταυρέλη μέσα στο δημοτικό συμβούλιο! -Χατζής: “Να μου ζητήσει συγνώμη ο δήμαρχος” -Σταυρέλης: “Εγώ δεν θα μπω σε αυτόν τον κατήφορο, δεν θα σε ακολουθήσω! (βίντεο)

Κ.Ν