Από το δήμο Κορινθίων μεταξύ άλλων ανακοινώνεται: «Για μια ακόμα χρονιά, η Κόρινθος ετοιμάζεται να υποδεχθεί το Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος με τίτλο «Το Αρχαίο Δράμα στην Εκπαίδευση του 21ου αιώνα»! Ένα Φεστιβάλ που έγινε θεσμός και αγκαλιάστηκε τόσο από την πόλη μας, όσο και από εκατοντάδες συντελεστές, σχολεία και Δήμους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που κάθε χρόνο ανταμώνουν εδώ.
Η 3η διοργάνωση του Φεστιβάλ έρχεται ως επισφράγισμα της δουλειάς και του απόηχου εκείνων που προηγήθηκαν και ανέδειξαν το φεστιβάλ ως έναν πολιτιστικό θεσμό με διεθνές αποτύπωμα.
Φέτος συναντούμε από 5 έως 7 Μαΐου 2025 σχολεία από τις Συρακούσες και το Palazzolo Acreide Ιταλίας, την Κέρκυρα και τη Λευκάδα, το Αντίρριο και τη Ναύπακτο, τη Νέα Προποντίδα.
Παράλληλα θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε και τη δουλειά που έχουν προετοιμάσει μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί από την περιοχή μας και συγκεκριμένα από το 1ο Γυμνάσιο Κορίνθου, το 2ο Γυμνάσιο Κορίνθου σε σύμπραξη με το 2ο Λύκειο Κορίνθου, καθώς και από το Γυμνάσιο Χιλιομοδίου σε σύμπραξη με το Λύκειο Χιλιομοδίου.
Η Κόρινθος δίνει και πάλι την ευκαιρία σε μαθητές, μαθήτριες και συνοδούς να δημιουργήσουν, μέσα από τη συμμετοχή τους στο φεστιβάλ και τις παράλληλες εκδηλώσεις του, μία κοινότητα χαράς και δημιουργίας, χτίζοντας ταυτόχρονα στέρεους δεσμούς με τον τόπο μας.
Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, όπως κάθε χρόνο, συμπληρώνονται από επιστημονική ημερίδα με φετινό θέμα «Το Αρχαίο Δράμα και η γενιά Z» που θα πραγματοποιηθεί στις 6/5/25, ενώ στο φουαγιέ του θεάτρου θα λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ η Έκθεση Oresteia reversed…”