“Μπάχαλο” με το νερό της Στυμφαλίας! -Τι συμβαίνει στους δήμους Κορινθίων, Σικυωνίων και Βέλου- Βόχας! -Τι αποφεύγουν να απαντήσουν Σταυρέλης και Σταματόπουλος…

-Άναψε φωτιές” η τοποθέτηση του Νανόπουλου! -Τι δεν απάντησε ο Σταυρέλης! -Φάνηκε η ανεπάρκεια του Σταματόπουλου στους Σικυώνιους!

“Άναψε φωτιές” η τοποθέτηση του π.δημάρχου Κορινθίων Β. Νανόπουλου, όχι μόνο στην Κόρινθο και το Κιάτο αλλά και σε όλη την Κορινθία, σε ότι αφορά το νερό της Στυμφαλίας και όχι μόνο (για υπενθύμιση δείτε την ανάρτηση: “ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Ο Νανόπουλος “ξεσκεπάζει” το ρόλο του δημάρχου Σικυωνίων! -Η θέση του Β. Νανόπουλου για ΕΥΔΑΠ, ΔΕΥΑΚ και νερό Στυμφαλίας που θα συζητηθεί…-Δείτε το βίντεο”)

Ο πρώην δήμαρχος Κορινθίων Β. Νανόπουλος ήταν ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στην Κόρινθο που είπε τα πράγματα με το όνομά τους και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στη δημοτική αρχή του Σταυρέλη προκειμένου να προσέξει κάποια πράγματα, ειδικά μετά τα …περίεργα που ανέφερε ο δήμαρχος Σικυωνίων Σ. Σταματόπουλος! Φυσικά ο Σταματόπουλος δεν απάντησε ποτέ στα ερωτήματα του Νανόπουλου!

Αυτές οι δηλώσεις του Β. Νανόπουλου για τον πρώην δήμαρχο Σικυωνίων σχολιάστηκαν ιδιαίτερα και στους Σικυώνιους που εύλογα αναρωτήθηκαν πως είναι δυνατόν να λέει τώρα ο Σταματόπουλος ότι η Στυμφαλία τροφοδοτεί 4 νομούς και για τόσα χρόνια (που ήταν ο ίδιος δήμαρχος) το Κιάτο και όλος ο δήμος Σικυωνίων να μην έπαιρνε νερό από τη Στυμφαλία!

Ακόμα και σήμερα μπορεί να μας πει ο Σταματόπουλος τι νερό τρέχει στις βρύσες των Σικυώνιων πολιτών στα χωριά; Το νερό αυτό είναι πόσιμο; …Τι νερό τελικά πληρώνουν οι δημότες;

Είναι να αναρωτιέται κανείς με αυτά που έλεγε ο Σταματόπουλος, δεν αντιλαμβανόταν ο ίδιος ότι πρώτα “άδειαζε” τον εαυτό του στους δημότες του δήμου Σικυωνίων;

Από τον πρώην αντιδήμαρχο Σικυωνίων Ν. Ζαχαρόπουλο αναφέρεται:

«Έχω μιλήσει κατ’ επανάληψη για όλα τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν  τον Δήμο Σικυωνίων και έχω υπογραμμίσει ότι το μόνο που απασχολεί τον επικεφαλής της Δημοτικής αρχής του Δήμου Σ.Σ.  και συγκεκριμένα όσον αφορά τη διαχείριση του νερού, είναι καθαρά το προσωπικό του συμφέρον και τίποτε άλλο γιαυτό και τον θεωρώ πολιτικό καιροσκόπο.

Να μην ξεχνάμε ότι σε βάρος του Σ.Σ. εκκρεμεί ποινική δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ναυπλίου για να δικαστεί για ποινικά αδικήματα και συγκεκριμένα για «Απιστία σχετικά με την Υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση με αντικείμενο αξίας άνω των 120.000 ευρώ με τις επιβαρυντικές περιστάσεις της επί μακρύ χρόνο τέλεσης του εγκλήματος και ως ιδιαίτερα μεγάλης αξίας του αντικειμένου»

Δεν άργησε και πολύ για να επιβεβαιωθώ με την πρώτη ευκαιρία και συγκεκριμένα για τις τοποθετήσεις του Σ.Σ. όσον αφορά την διαχείριση του νερού από την ΕΥΔΑΠ  και τις πολιτικές του κορώνες για την ιδιωτικοποίηση του νερού, αφού επί τόσα χρόνια που δεν υδροδοτείτο ο Δήμος Σικυωνίων και δεν έκανε απολύτως τίποτα στήριξε την εμπορία του νερού στη Στυμφαλία.

Στην πρόσφατη τοποθέτησή του στο Δ.Σ. του Δήμου Κορινθίων όσον αφορά τα ζητήματα της διαχείρισης του νερού της Στυμφαλίας, ο πρώην Δήμαρχος Κορίνθου και επικεφαλής της μειοψηφίας κ. Βασίλης Νανόπουλος μεταξύ των άλλων ανέφερε τα εξής:

«Το καλύτερο επιχείρημα απέναντι στην ΕΥΔΑΠ είναι η επίλυση των προβλημάτων που για πολλά χρόνια παραμένουν στη διαχείριση του νερού από τη Στυμφαλία με υπαιτιότητα του Δημάρχου Σικυωνίων

Μόλις περάσει ο κίνδυνος από την ΕΥΔΑΠ τότε θα επανέλθει [ο Σ.Σ.] και θα διεκδικήσει το ρόλο της ΕΥΔΑΠ για τον εαυτό του σε επίπεδο Νομού

Ο δήμαρχος Σικυωνίων μόλις αποφύγει τον κίνδυνο, θα υπαναχωρήσει σε οτιδήποτε έχει υποσχεθεί κατά την πάγια τακτική του.  Τα προβλήματα όμως παραμένουν και δεν λύνονται με ευχολόγια. Εκείνο που έχει σημασία είναι το συμφέρον των πολιτών και όχι πως θα διατηρηθούν οι θέσεις και μισθοί στα διοικητικά συμβούλια της ΔΕΥΑ»

Οι πολίτες του Δήμου  Σικυωνίων ας αναλάβουν τις ευθύνες τους για την απαξίωση και παρακμή που βρίσκεται σήμερα ο Δήμος Σικυωνίων, σε όλα σχεδόν τα ζητήματα, με κύριο υπεύθυνο τον Σ.Σ».

ΣΣ. Σταματόπουλε σας ρώτησε ευθέως ο Νανόπουλος ότι παίρνει νερό ο δήμος Βέλου -Βόχας από τη Στυμφαλία και (αν δεν δεν κάνουμε λάθος) χωρίς άδεια! Γιατί δεν απαντήσατε;

Πάμε τώρα στον δήμαρχο Κορινθίων! Ν. Σταυρέλη πως δέχεστε να πίνουν νερό από γεώτρηση οι Κορίνθιοι και να πάει το νερό της Στυμφαλίας στο δήμο Βέλου- Βόχας; Το δέχεστε απέναντι στους δημότες της Κορίνθου;

Γιατί δήμαρχε Κορινθίων δεν απαντήσατε στον Νανόπουλο για την διάνοιξη της γεώτρησης που αγόρασε η προηγούμενη δημοτική αρχή (του Νανόπουλου) στη Στυμφαλία; …Φοβάστε να απαντήσετε και να κάνετε το έργο; Εξάλλου όπως είπε και ο Σταματόπουλος το υπόγειο νερό από τη Στυμφαλία φτάνει για 4 νομούς!

Κ.Ν