ΚΟΡΙΝΘΙΑ: …Έτσι απάντησε μετά από 2 μήνες (!!!) ο Α. Γεωργιάδης στο αίτημα «Κάτοικοι στα Ίσθμια ζητούν ασθενοφόρο και πυροσβεστικό όχημα» -Δεν φαίνεται να…

…Έτσι απάντησε (μετά από περίπου 2 μήνες) ο Α. Γεωργιάδης στο αίτημα «Κάτοικοι στα Ίσθμια ζητούν ασθενοφόρο και πυροσβεστικό όχημα»

…Λύση δεν φαίνεται να έρχεται, τουλάχιστον όσο είναι υπουργός ο ίδιος στο εν λόγω υπουργείο!

Από τον υπουργείο υγείας Α. Γεωργιάδη ανακοινώνεται:

«Απάντηση σε ερώτηση Βουλευτή

Σε απάντηση της με αρ. 5696/8-7-2024 ερώτησης, που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων από τη Βουλευτή κ. Σ.-Χ. Ασημακοπούλου, με θέμα «Κάτοικοι στα Ίσθμια ζητούν ασθενοφόρο και πυροσβεστικό όχημα» και για θέματα της αρμοδιότητάς μας, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Ο σκοπός του Ε.Κ.Α.Β., όπως περιγράφεται στο άρθρο 29 του Ν. 4633/2019 (ΦΕΚ 161 Α’/16-10-2019), είναι ο συντονισμός της παροχής, σε έκτακτες περιπτώσεις άμεσης βοήθειας, επείγουσας ιατρικής φροντίδας στους πολίτες, η μεταφορά των πολιτών αυτών σε μονάδες παροχής υπηρεσιών υγείας, ο συντονισμός της νοσοκομειακής και προνοσοκομειακής φροντίδας σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών και κρίσεων και η παρακολούθηση και ο συντονισμός των συστημάτων εφημερίας των νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ.

Ο Τομέας του ΕΚΑΒ στην Κόρινθο διαθέτει την κατωτέρω επιχειρησιακή δύναμη:

Επιχειρούν Ανθρώπινο δυναμικό στον Τομέα ΕΚΑΒ Κορίνθου:

32 μόνιμοι υπάλληλοι του κλάδου ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων και 2 υπάλληλοι του κλάδου ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων επικουρικό προσωπικό, εκ των οποίων 2 έχουν μετακινηθεί σε άλλους Τομείς για κάλυψη επιχειρησιακών αναγκών και 3 υπάλληλοι ασχολούνται με εργασίες του Τομέα (συντήρηση ασθενοφόρων, διοικητικές εργασίες), λόγω προβλημάτων υγείας (έχουν απαλλαγή από τις υπηρεσίες ασθενοφόρου).

Στο ΕΚΑΒ Κορίνθου επιχειρούν ανά βάρδια:

Πρωί: 3 ασθενοφόρα, εκ των οποίων τα 2 στην Κόρινθο, τα οποία καλύπτουν και την περιοχή των Ισθμίων και 1 στην περιοχή Κιάτου – Ξυλοκάστρου.

Απόγευμα: 3 ασθενοφόρα, εκ των οποίων τα 2 στην Κόρινθο, τα οποία καλύπτουν  και την περιοχή των Ισθμίων και 1 στην περιοχή Κιάτου – Ξυλοκάστρου.

Νύχτα: 2 ασθενοφόρα, εκ των οποίων 1 στην Κόρινθο, το οποίο καλύπτει και την περιοχή των Ισθμίων και ένα 1 στην περιοχή Κιάτου – Ξυλοκάστρου.

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού του ΕΚΑΒ, με στόχο την αρτιότερη λειτουργία του, η Διοίκησή του, σε συνεννόηση με την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ενίσχυση του φορέα με περαιτέρω προσωπικό (μόνιμο και επικουρικό), ώστε να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία του φορέα και να επιτυγχάνεται η κάλυψη των αναγκών των πολιτών ανά την Επικράτεια».

Κ.Ν