ΚΟΡΙΝΘΙΑ: …Στα χνάρια του Ταγαρά και η Σούκουλη!- …Πήγαινε γυρεύοντας με τις δηλώσεις της για το φράγμα στον Ασωπό!

Ένα μεγάλο έργο στην Κορινθία είναι το φράγμα του Ασωπού. Ένα έργο που θα λύσει πολλά αγροτικά προβλήματα αλλά δυστυχώς μένουμε μέχρι τώρα μόνο στις δηλώσεις των πολιτικών προσώπων!

Τώρα πήγε να κάνει δηλώσεις και η Σούκουλη η βουλευτής της ΝΔ που ανέλαβε …μόλις χθες καθήκοντα βουλευτή!!!

Θέλει προφανώς να φανεί η Σούκουλη ότι κάτι κάνει στην Κορινθία και μιλάει για έργα που δεν έχει προσφέρει η ίδια …το παραμικρό. …Η κάνουμε λάθος κα Σούκουλη;

Δηλώσεις αισιόδοξες για το φράγμα στον Ασωπό έκανε πριν λίγα χρόνια ως βουλευτής- υπουργός ο Ν. Ταγαράς!!!

Σε ένα από τα δημοσιεύματα στο capital.gr στις 21 Οκτωβρίου 2014 αναφέρθηκε μεταξύ άλλων: «Επίσκεψη εργασίας στο υπό κατασκευή φράγμα του Ασωπού Κορινθίας πραγματοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ, Νίκος Ταγαράς, συνοδευόμενος από τον ειδικό γραμματέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Δημήτρη Ιατρίδη, και εκπροσώπους των κατασκευαστικών εταιρειών ΙΟΝΙΟΣ ΑΕ και ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ.

Σε δηλώσεις του για το θέμα ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ Νίκος Ταγαράς σημείωσε:

«Το φράγμα του Ασωπού είναι πολύ σημαντικό για την άρδευση της Κορινθίας, ενός κατεξοχήν αγροτικού νομού. Με την επίλυση του κατασκευαστικού σχήματος και με τη συμπληρωματική έγκριση επέμβασης, το έργο μπορεί να προχωρήσει. Η συνεργασία που πετύχαμε μεταξύ του Υπουργείου Περιβάλλοντος, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της Περιφέρειας Πελοποννήσου οδηγεί σε αποτελέσματα για την περιοχή…».

Αυτές ήταν οι δηλώσεις του Ν. Ταγαρά πριν πέντε χρόνια! Τα χρόνια πέρασαν και το έργο «κόλλησε». Ευτυχώς που δεν είδαμε ξανά τώρα, τουλάχιστον για την ώρα, τον Ταγαρά να πιάνει πάλι στο στόμα του το φράγμα στον Ασωπό!

Ήρθε όμως τώρα η Σούκουλη να μιλήσει για το θέμα αυτό, ενώ δεν έχει κλείσει βουλευτής …ένα τρίμηνο!!!

Η Σούκουλη δεν βλέπει τι γίνεται στο κέντρο μεταναστών στην Κόρινθο και μιλάει για άλλα θέματα στην Κορινθία, όπως το φράγμα στον Ασωπό! Εκτός και αν νομίζει η Σούκουλη ότι με το να φωτογραφίζεται με κάποιο σημαντικό πολιτικό πρόσωπο της ΝΔ και να μιλάει γενικά για κάποια έργα που αφορούν την Κορινθία ότι θα κερδίσει τις εντυπώσεις!!! …Ωραία αρχή για την Σούκουλη! Τουλάχιστον ο Ταγαράς δεν είδαμε να κάνει πλέον παρόμοιες δηλώσεις για τον Ασωπό.

…Τα άκουσε η Σούκουλη και από το ΣΥΡΙΖΑ!

Από το ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Με αφορμή την επίσκεψη της βουλεύτριας, κας Μ. Σούκουλη, στον Υπουργό ΥΠΑΑΤ κ. Βορίδη και των δημοσιευμάτων που την ακολούθησαν, θέλουμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:

Είναι θετικό το ενδιαφέρον της κ. Σούκουλη να συζητήσει τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου του Νομού με τον αρμόδιο υπουργό πλην όμως οι δηλώσεις και ανακοινώσεις της δηλώνουν αφενός ελλιπή γνώση αυτών και αφετέρου περιορισμένη πολιτική γενναιότητα να αναγνωρίσει το έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την επίλυσή τους.

Συγκεκριμένα χαιρόμαστε που η ΝΔ θυμήθηκε το φράγμα του ΑΣΩΠΟΥ μετά από χρόνια εγκατάλειψης αλλά και πολλών εγκαινίων από εν ενεργεία πολιτικούς της παράγοντες. Ήταν όμως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που έλυσε όλα τα προβλήματα του έργου εξασφαλίζοντας την κοινοτική χρηματοδότηση στη νέα περίοδο με επιπλέον πόρους, νέους κατασκευαστές και τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις και απαλλοτριώσεις. Το έργο «εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς …και χωρίς προβλήματα» όπως είπε ο κ. Βορίδης, γιατί κάποιοι άλλοι φρόντισαν και αν αυτό δεν το αναγνωρίζει η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ και η κ. Σούκουλη, το αναγνωρίζουν οι πολίτες.

Από πολιτικούς που διεκδικούν άλλο ύφος και πολιτικό σχέδιο ο πολίτης απαιτεί καλή πληροφόρηση, πρόταση και πολιτική γενναιότητα…»

ΣΣ. Ο κόσμος …χάνεται με το κέντρο μεταναστών στην Κόρινθο και η Σούκουλη …λέει τα δικά της! …Το πρώτο μάθημα το πήρε!

Και για να ξεκαθαρίσουμε τη θέση μας: Κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε να ακούμε κατά καιρούς από πολιτικά πρόσωπα του νομού πόσο καλά βλέπουν να πηγαίνει το έργο στο φράγμα του Ασωπού. Καμία δήλωση λοιπόν από κανέναν στο εξής μέχρι να το δούμε επιτέλους το έργο ολοκληρωμένο! Βαρεθήκαμε να ακούμε μόνο λόγια

…Συμφωνείτε κα Σούκουλη;

Κ.Ν