ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Τα μνημόσυνα που έγιναν στο ησυχαστήριο «Ο ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ» Μαψού…

Από τη μητρόπολη Κορίνθου μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Το Σάββατο, 5 Οκτωβρίου 2024, ημέρα μνήμης της Οσίας Μεθοδίας της εν Κιμώλω, στο Ι. Ησυχαστήριο «Ο ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ» Μαψού Κορινθίας ετελέσθησαν το ετήσιο μνημόσυνο του αειμνήστου Αρχιμ. π. Νήφωνος Θωμαδάκη (1927-2023), αδελφού  της Ι. Μονής Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου  και το τριετές Μνημόσυνο της Β’ Ηγουμένης του ως άνω Ησυχαστηρίου αοιδίμου Μοναχής Μεθοδίας Φλέσσα (1951-2021), κτιτόρων αυτού.

Την Θ. Λειτουργία και το Κτιτορικό μνημόσυνο, με την εντολή του Μητροπολίτου μας, ετέλεσε ο αναπληρωτής του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου, ο οποίος ως γνωστόν ασθενεί, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος,Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως μας,

Τελειώνοντας την ομιλία του ο Θεοφιλέστατος απευθύνθηκε στην επάξια διάδοχο της Γερόντισσας Μεθοδίας, Ηγουμένη Ιλαρία και στην αρίφνητο συνοδείας της για να μεταφέρει τις συλλυπητήριες ευχές του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου, εκ προσώπου του οποίου παρέστη αναμέσον τους λειτουργών, αγιάζων, ευχόμενος και κηρύττων.

Στην συνέχεια εψάλησαν τα Ιερά Μνημόσυνα των αοιδίμων Κτιτόρων. Ακολούθησε η προσφορά κολλύβων και κεράσματος και η «μακαριά» (τράπεζα μνημοσύνου). Λίγο πριν την τράπεζα προσήλθαν εκ της Ι. Μονής Οσίου Γρηγορίου του Αγίου Όρους δύο μοναχοί οι οποίοι μετέφεραν την Κάρα του Αγ. Ιερομάρτυρος Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, που φυλάσσεται στο Μοναστήρι τους, προς αγιασμό των Πιστών της πόλεως των Αθηνών και πόλεων της Πελοποννήσου. Ο Θεοφιλέστατος ανακοίνωσε στην τράπεζα την ιδιαίτερη αυτή «ευλογία» και κάλεσε τους συνδαιτυμόνες βγαίνοντας από την τράπεζα να ασπασθούν προς ευλογία τους την Αγία Κάρα…»