ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ- ΕΥΡΩΣΤΙΝΗ: Β. Τσιώτος: “Λυπάμαι -Δημιουργήθηκε μία κατάσταση χωρίς νόημα -Να αποσύρετε την παραίτησή σας”

Επανερχόμαστε σε ανάρτηση της Δευτέρας όπου αναφέραμε μεταξύ άλλων: “Αυτά τα οποία συνέβησαν ώστε να παραιτηθεί ο Σ. Γκόλγαρης από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Ευρωστίνης είναι πολύ σοβαρά και σίγουρα κάποιοι πρέπει να δώσουν εξηγήσεις. Πρώτος από όλους ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης Β. Τσιώτος!!!…”

Η απάντηση ήρθε σήμερα από τον δήμαρχο. Ήπια και εύστοχη, θα την χαρακτηρίζαμε, ώστε να συνεχίσουν όλοι μαζί την προσπάθεια για την περαιτέρω ανάδειξη του Δημοτικού Ωδείου Ευρωστίνης.

Η επιστολή του δημάρχου Ξυλοκάστρου -Ευρωστίνης Β. Τσιώτου προς τον Σ. Γκόλγκαρη είναι η εξής:

“Αξιότιμε κ. Γκόλγκαρη,

Λυπούμαι βαθύτατα διότι ένα ζήτημα το οποίο θα έπρεπε να έχει λυθεί σε δευτερόλεπτα μεταξύ συνεργατών, στέκεται αφορμή δημιουργίας μιας δυσάρεστης για όλους μας κατάστασης χωρίς ουσιαστικό νόημα. Για την εξέλιξη αυτή αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί.

Γνωρίζετε πολύ καλά την προσπάθεια την οποία καταβάλουμε τόσο εσείς , όσο και οι συνεργάτες μου και εγώ, ώστε το Δημοτικό Ωδείο να λειτουργήσει με την οργάνωση που του αξίζει, αναδεικνύοντας και στηρίζοντας έτσι την εξαιρετική δουλειά την οποία κάνετε εσείς και οι υπόλοιποι καθηγητές του Ωδείου.

Γνωρίζετε επίσης άριστα το πλήθος των προβλημάτων μπροστά στα οποία βρεθήκαμε σαν νέα Δημοτική Αρχή, λόγω έλλειψης διοικητικής και γραμματειακής υποστήριξης του Ωδείου την προηγούμενη δημοτική περίοδο. Τα προβλήματα αυτά σε καμία περίπτωση δεν αφορούν το καλλιτεχνικό σας έργο, όπως σας επεσήμανα από την πρώτη στιγμή. Απόδειξη αυτού αποτέλεσε η ξεκάθαρη πρόθεσή μας να συνεχίσουμε την συνεργασία με εσάς και την υπόλοιπη καλλιτεχνική ομάδα του Ωδείου.

Όσον αφορά το επίμαχο Δελτίο Τύπου αποτελεί προφανώς μια ανακοίνωση του Δημοτικού Ωδείου Ευρωστίνης και όχι του καλλιτεχνικού διευθυντή του. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής ανέλυσε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο προστέθηκε σε μια απλή νύξη των προβλημάτων τα οποία παραλάβαμε, προβλήματα λειτουργικά τα οποία δεν αφορούν  σε καμία περίπτωση το καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό μέρος της λειτουργίας του Ωδείου.

Καμία λοιπόν παραποίηση, καμία προσβολή , καμία συκοφαντία, απλά μια αποτύπωση της πραγματικότητας την οποία καλούμαστε να διαχειριστούμε.

Τέλος για το θέμα δημιουργίας παραρτήματος του Ωδείου στο Ξυλόκαστρο το οποίο μας θέσατε, σας ξεκαθάρισα παρουσία όλων των συνεργατών μου την απόφασή μου. Η δημιουργία του εν λόγω παραρτήματος να εξετασθεί μόνο αφού το Δημοτικό Ωδείο Ευρωστίνης αναπτυχθεί όπως του αξίζει.

Έχοντας λοιπόν ξεκαθαρίσει και δημόσια αναλυτικά την κατάσταση, ελπίζω ότι η συζήτηση «για ένα αδειανό πουκάμισο» θα λάβει τέλος και με πνεύμα καλής συνεργασίας , αφού αποσύρετε την παραίτησή σας, θα συνεχίσουμε όλοι μαζί την προσπάθεια για την περαιτέρω ανάδειξη του Δημοτικού Ωδείου Ευρωστίνης προς όφελος της πολιτιστικής ανάπτυξης της περιοχής.

Να υποχωρείτε στα μεγάλα ζητήματα αν νοιώθετε ότι και εσείς και ο συνομιλητής σας, κατά κάποιον τρόπο, έχετε δίκιο. Και υποχωρήστε στις μικρές διαφωνίες, έστω και αν γνωρίζετε καλά ότι εσείς έχετε δίκιο.

Αβραάμ Λίνκολν

Με Τιμή

ΤΣΙΩΤΟΣ ΒΛΑΣΙΟΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ…”.