ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Στο δημαρχείο επισκέπτες από 15 διαφορετικές χώρες, από κάθε γωνιά του πλανήτη.

«Ο πολυπολιτισμικός χαρακτήρας της Κορίνθου αναδείχτηκε σήμερα το πρωί, κατά τη διάρκεια της ιδιωτικής επίσκεψης που πραγματοποίησαν στο δημαρχείο επισκέπτες από 15 διαφορετικές χώρες, από κάθε γωνιά του πλανήτη. Επρόκειτο για τους πρέσβεις, αλλά και τους συντρόφους τους από το Βέλγιο, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τον Καναδά, το Λουξεμβούργο, την Ινδονησία, τις Φιλιππίνες, το Μεξικό, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κουβέιτ, τη Χιλή, την Αίγυπτο, το Πακιστάν και την Παλαιστίνη.

Τους υψηλούς επισκέπτες υποδέχτηκε με χαρά και συγκίνηση ο δήμαρχος, Νίκος Σταυρέλης, ο οποίος στην σύντομη προσφώνησή του έκανε αναφορά στη μεγάλη ιστορία της Κορίνθου, που ξεκινά από την αρχαιότητα και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Οι ίδιοι οι επισκέπτες ήταν ενήμεροι για την ιστορία της πόλης, ενώ εξέφρασαν στο δήμαρχο τον θαυμασμό τους για την σύγχρονη Κόρινθο, την οποία διέσχισαν περπατώντας στους πεζοδρόμους, από το λιμάνι μέχρι το Δημαρχείο.

Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα θερμό με τους επισκέπτες να δίνουν στον Δήμαρχο ως δώρο ένα καλάθι με παραδοσιακά προϊόντα από τους τόπους που προέρχονταν και να λαμβάνουν από τον κ. Σταυρέλη, ως αντίδωρο, αντίγραφα του Ναού του Απόλλωνα στην Αρχαία Κόρινθο και τοπικά προϊόντα.

Οι 21 επισκέπτες μετά το δημαρχείο επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου και τον Ακροκόρινθο, ενώ το απόγευμα θα διαπλεύσουν την Διώρυγα», αναφέρεται από το δήμο Κορινθίων.