…Δεν βάζουν μυαλό!- Ανοίγουν ξανά τη διώρυγα της Κορίνθου! -Δεν υπολογίζουν τη ζωή των ανθρώπων;

Τα ίδια και τα ίδια! Νέα κατάπτωση χωμάτινου όγκου στην θέση του βιολογικού, σημειώθηκε στο κανάλι της διώρυγας της Κορίνθου την περασμένη Παρασκευή!

ΕΥΤΥΧΩΣ για ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ που δεν περνούσε κάποιο πλεούμενο τη στιγμή εκείνη για να καταγραφούν ζημιές ή και να θρηνήσουμε θύματα!

Από τη διώρυγα της Κορίνθου έβγαλαν ανακοίνωση και ανέφεραν ότι γίνονται εργασίες για να βγάλουν τα χώματα που έπεσαν μέσα στο κανάλι και εκτιμούν ότι μέχρι την Τρίτη το βράδυ οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί και η διώρυγα της Κορίνθου θα λειτουργήσει κανονικά για τα πλοία, σκάφη …κτλ!

Αντι να βάλουν λουκέτο και να μην λειτουργήσει ξανά η διώρυγα μέχρι να ληφθούν ΟΛΑ τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, θα την ανοίξουν ΞΑΝΑ μόλις “αδειάσουν” τα χώματα που έπεσαν μέσα στο κανάλι!!!

…Είναι σαν να πηγαίνουν γυρεύοντας για το μοιραίο! …Αυτό δηλαδή πρέπει να συμβεί για να μπει οριστικά λουκέτο;

Όλοι είδαν, ειδικά την περσινή περίοδο, την μία κατολίσθηση μέσα στο κανάλι να διαδέχεται την άλλη και σε κάποιες περιπτώσεις τα χώματα “έσκασαν” σχεδόν δίπλα από τα πλοία που περνούσαν εκείνη τη στιγμή! Το ότι από θαύμα μέχρι σήμερα δεν έχουν υπάρξει υλικές ζημιές στα πλοία που περνούν από το κανάλι και δεν έχουμε θρηνήσει θύματα μετά από τις αμέτρητες κατολσθήσεις, μάλλον δεν λαμβάνεται υπόψη από τους αρμοδίους!

Τα σχόλια είναι περιττά…

Δείτε την ανακοίνωση από τη διώρυγα της Κορίνθου:

“Κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 15 Ιανουαρίου 2021, παρά την μέχρι τώρα άμεση επέμβαση και λήψη μέτρων που έχουν εφαρμοστεί για την ενίσχυση των συντελεστών ασφαλείας και ευστάθειας, σημειώθηκε στο πρανές Πελοποννήσου νέα κατάπτωση χωμάτινου όγκου στην θέση του Βιολογικού, λόγω γεωμηχανικών συνθηκών. Οι εργασίες αποκατάστασης βάθους ξεκίνησαν άμεσα και θα εκτελούνται επί εικοσιτετραώρου βάσεως έως ότου απομακρυνθούν περί τα 1.000 κυβικά υλικού.

Οι εργασίες αποκατάστασης εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν τις βραδινές ώρες της  Τρίτης 19 Ιανουαρίου 2021, και η Διώρυγα Κορίνθου θα λειτουργήσει κανονικά εξυπηρετώντας τη ναυσιπλοΐα”.

ΣΣ. Για υπενθύμιση δείτε και μία πρόσφατη ανάρτησή μας με τίτλο: Κινδυνεύουν άνθρωποι και περιουσίες στη διώρυγα της Κορίνθου! -Δεν έχουν τέλος οι κατολισθήσεις στο κανάλι!