ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Εγκληματική αμέλεια πίσω από την πυρκαγιά στο Σχίνο

“Εγκληματική αμέλεια πίσω από την πυρκαγιά στο Σχίνο

Η πρωτοφανής επιπολαιότητα, η ανυπαρξία ατομικής ευθύνης και ο ωχαδερφισμός ως κυρίαρχο στοιχείο της νεοελληνικής κοινωνίας είναι τα στοιχεία που συνθέτουν το έγκλημα που συνετελέσθη γύρω στις 9 το βράδυ της Τετάρτης, όταν κάποιοι επιχείρησαν να κάψουν ξερόκλαδα – υπολείμματα σε ελαιώνα στο Σχίνο Κορινθίας.

Οι έρευνες του εγκληματολογικού της Πυροσβεστικής απέδωσαν ταχύτατα την Πέμπτη το πρωί και οι έμπειροι αξιωματικοί του σώματος εντόπισαν αμέσως το πώς ξέσπασε η πυρκαγιά και ποιοι έφταιγαν γι’ αυτό. Μετά από αρκετές ώρες και αφού ολοκληρώθηκε η έρευνα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς επιβεβαίωσε το γεγονός.

Προφανώς η δικαιοσύνη θα κινηθεί αυτεπαγγέλτως και θα επιχειρήσει να αποδώσει ευθύνες. Παραμένει ωστόσο αναπάντητο το ερώτημα το πώς πολίτες αυτής της χώρας, που μόλις πριν από τρία καλοκαίρια θρήνησε πάνω από 100 νεκρούς στο Μάτι και βυθίστηκε στο συλλογικό πένθος, εξακολουθούν και συμπεριφέρονται με τέτοια επιπολαιότητα, χωρίς συνέπειες, και με τόση μεγάλη δόση αμετροέπειας, γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια τη συλλογική ασφάλεια, την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και την περιουσία του γείτονα τους.

Τέτοια εγκλήματα πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά έτσι ώστε κάποια στιγμή, ελπίζουμε, ώστε ό μέσος πολίτης της χώρας να αντιληφθεί πως δεν μπορεί να απαιτεί μόνο την ικανοποίηση των δικαιωμάτων του αλλά οφείλει να σέβεται και διεκπεραιώνει τις υποχρεώσεις του.

Πώς ξεκίνησε η φωτιά

Η φωτιά εκδηλώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στον Σχίνο Κορινθίας. Στο μέτωπο της φωτιάς έσπευσαν 166 πυροσβέστες με 54 οχήματα, με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα. Διακόπηκε η κυκλοφορία σε δρόμους της περιοχής, ενώ εκκενώθηκαν έξι χωριά και οικισμοί, συγκεκριμένα ο Σχίνος, η Αγία Σωτήρα, οι Βαμβακιές, η Μαυρολίμνη, το Μάζι, το Παρασκευά και δύο μονές, του Αγίου Ιωάννη Μακρινού και της Αγίας Παρασκευής…”, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη zougla.gr