Εορτάστηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Ι. Ναό Του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο

Από τη μητρόπολη Κορίνθου μεταξύ άλλων ανακοινώνεται: «Με Εκκλησιαστική τάξη και Βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Καθεδρικό Ι. Ναό Του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο.

Την Πανηγυρική Θ. Λειτουργία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, πλαισιούμενος από τον Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως μας Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμο Παπαλεξόπουλο, τους Ιερείς του Ναού Αιδεσ. Πρωτ/ρους π. Γρηγόριο Θεοδώρου, π. Παναγιώτη Μαυραγάνη, π. Αθανάσιο Κοντογιάννη και τον Αρχιδιάκονο π. Δαμασκηνό Γεννηματά. Πλήθος Πιστών προσήλθαν για να συνεορτάσουν αυτή την μεγάλη ημέρα της Ορθοδοξία μας μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Νικόλαος Σταυρέλης και ο Αντιδήμαρχος κ. Ευάγγελος Παπαϊωάννου.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος επεξηγώντας τα γεγονότα που οδήγησαν στην σύγκληση της Ζ΄ Οικουμενικής Συνόδου και την αναστήλωση των Ιερών Εικόνων. Επεσήμανε ότι κάθε Ι. Εικόνα είναι «άνοιγμα» στον Ουρανό και ο αισθητός χώρος που επενεργεί το Άγιο Πνεύμα. Η Ορθοδοξία μας είναι πολύτιμος θησαυρός και κληρονομιά, η οποία γνωρίζεται και βιώνεται εντός της Εκκλησίας, με την συμμετοχή μας στα Μυστήρια Της και κυρίως στην Θ. Λειτουργία.

Οι άνθρωποι, που αποτελούμε τις ζωντανές εικόνες του Θεού, οφείλουμε να παραμένουμε πιστοί στους όρους και τα θέσμια που έθεσαν οι Θεοφόροι Πατέρες της Εκκλησίας μας αλλά και ενωμένοι με τον Χριστό που είναι η Κεφαλή της Εκκλησίας μας. Ολοκληρώνοντας, παρεκάλεσε τον σεπτό Ποιμενάρχη μας να ευχηθεί ο Θεός να χαρίζει στην καρδιά του καθ’ ενός μας την πίστη, την αγάπη και όλες τις Ευαγγελικές αρετές, ώστε να αντισταθούμε στο ορμητικό ρεύμα της ανομίας και να διαφυλάξουμε στην ψυχή μας την Άχραντο Εικόνα του Κυρίου μας!

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε, εντός του Ι. Ναού, η Ιερά Λιτάνευση των Αγίων Εικόνων και τελέσθηκε η κατ’ έτος Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ αναπαύσεως πάντων των κεκοιμημένων Αρχιερέων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, καθώς και των Ευεργετών αυτής…”