ΕΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ: Εξόρμηση στο Φαράγγι του Σκα στη Ναύπακτο

Από τον Ορειβατικό σύλλογο Κορίνθου αναφέρεται: «Ο ΕΟΣ Κορίνθου διοργανώνει εξόρμηση, την Κυριακή 30 Ιουνίου 2019, στο Φαράγγι του Σκα στη Ναύπακτο.

Αναχώρηση από τα Περιβολάκια στις 6.30 το πρωί για τη Λυγιά Ναυπάκτου, μέσω της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου. Εκεί θα μας περιμένουν αγροτικά για να καλύψουμε τα πέντε πρώτα χλμ, που είναι χωματόδρομος. Ξεκινάμε την πορεία μας από την κοίτη του ρέματος του Σκα, που τους καλοκαιρινούς μήνες το νερό είναι λίγο ή καθόλου. Αν βραχούμε, θα είναι μόνο στα παπούτσια μας, γι αυτό θα πρέπει να έχουμε δεύτερο ζευγάρι μαζί μας στο λεωφορείο. Στη διαδρομή μας συναντάμε διαδοχικούς εντυπωσιακούς καταρράκτες, που ρέουν σε μικρά βάραθρα που σχηματίστηκαν από την διάβρωση του νερού. Σε δύο σημεία χρησιμοποιούμε μεταλλική σκάλα. Λίγο ψηλότερα συναντάμε λιθόκτιστο οχυρό από την περίοδο των Ενετών.

Από τα παλιότερα χρόνια το φαράγγι αποτελούσε πέρασμα από τη Ναύπακτο προς τα ορεινά του Βενέτικου και του Κράβαρα. Στις δυτικές πλαγιές βλέπουμε από μακριά την ιστορική Μονή του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, με πρόσβαση από το χωριό Βαμβακού.

Στο μεγαλύτερο μέρος του, το φαράγγι είναι σκιερό και ΔΕΝ έχει πόσιμο νερό, κάτι που πρέπει να εφοδιαστούμε πριν ξεκινήσουμε.

Ύστερα από περίπου 5 ώρες πορείας φτάνουμε στο Παλιό Νιόκαστρο.

Θα ακολουθήσει γλέντι από τον Πολιτιστικό σύλλογο του χωριού, για όσους θέλουν να συμμετάσχουν, με προβατίνα – πίτες – σαλάτα – φέτα, με τιμή 8 €/άτομο.

Στην επιστροφή και ανάλογα το χρόνο μας θα έχουμε στάση στη Ναύπακτο και στη συνέχεια με το καράβι θα περάσουμε Ρίο και καταλήγουμε Κόρινθο.

Υ.Δ.:820 μ ,  Ω.Π.: 5 ,  Β.Δ.: Α

Αναχώρηση: 6.30 το πρωί από τα Περιβολάκια.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στους αρχηγούς:

Τσιπά Μίνα 6944909782, Βαμβακάρη Μιχάλη 6932054876 και στο τηλ. του συλλόγου 2741029970 (Τετάρτη και Παρασκευή 20:00-22:00)

Παρακαλούμε όσο το δυνατόν νωρίτερα για την καλύτερη οργάνωση της εξόρμησης».