Στην β΄ πανήγυρη της ιστορικής Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Φενεού βρέθηκε ο μητροπολίτης…

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Στην β΄ Πανήγυρη της Ιστορικής Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Φενεού παρέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος την Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2020, επί τη εορτή της Ανακομιδής των Λειψάνων του Μεγαλομάρτυρος Αγ. Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας τέλεσε την Αρχιερατική Θ. Λειτουργία, πλαισιωμένος από τους συνοδούς του Κληρικούς, ενώ παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Πανοσ. Αρχιμ. π. Γεννάδιος Μητρόπουλος, αδελφός της Ι. Μονής, π. Ιωακείμ Βασιλάκος, ο Αρχ/κος Επίτροπος Φενεού π. Αναστάσιος Ξύδης, ο π. Δημήτριος Στεργιόπουλος και ευσεβείς Πιστοί.

Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος ομίλησε για τον μεγάλο Άγιο Γεώργιο, την βιωτή Του, τα μαρτύριά Του και για τα θαύματα που επιτελεί, έως σήμερα, σε όλους ανεξαιρέτως, όσοι τον τιμούν και τον επικαλούνται, συμπεριλαμβανομένων και των Μουσουλμάνων.

Προέτρεψε δε τους Πιστούς να προσευχηθούν στον Άγιο Γεώργιο, ώστε, να μας λυτρώσει από την πανδημία και να μας προστατεύει πάντοτε, καθώς όλοι εμείς οι Χριστιανοί είμαστε διαχρονικά διωκόμενοι, ακόμα και από τους υποτιθέμενους «φίλους» μας, «ψευδαδελφούς και προβατόσχημους λύκους», οι οποίοι στην πραγματικότητα δεν έχουν αγάπη ούτε για τον Θεό, ούτε την Εκκλησία Του, ούτε βεβαίως και τα στελέχη Της, Κληρικούς παντός βαθμού και λαϊκούς…»