ΙΣΘΜΟΣ: Το κακό παράγινε με τις κατολισθήσεις!

Από την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ “Η ΑΛΚΥΩΝ” εστάλη επιστολή προς το υπουργείο υποδομών και μεταφορών και αναφέρεται:

“Η Ομοσπονδία μας ιδρύθηκε το έτος 1996, είναι Ν.Π.Ι.Δ. μη κερδοσκοπικό, μετεξέλιξη του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ  με έτος ιδρύσεως το 1978  και απαρτίζεται από δεκάδες ενεργούς συλλόγους  όλων των  Νομών που βρέχονται από τον Κορινθιακό κόλπο.

Κοινός μας  σκοπός είναι  η προστασία και βιώσιμη προοπτική του θαλάσσιου οικοσυστήματος του Κορινθιακού κόλπου και των χερσαίων περιοχών αυτού, η αξιοβίωτη πρόοδος  των  πολιτών που ζουν και δραστηριοποιούνται σε αυτές τις περιοχές.

Η Ομοσπονδία μας αναδεικνύει, προωθεί, συντονίζει και διεκδικεί την επίλυση  των μεγάλων  προβλημάτων της περιοχής μας τόσο στο στεριανό όσο και στο θαλάσσιο τμήμα του κόλπου.

Γνωρίζουμε το ιστορικό των κατολισθήσεων των πρανών του ισθμού  που έχουν συμβεί στο παρελθόν από την διάνοιξή ότι και μετά.

Όμως ποτέ ως σήμερα δεν είχαμε τόσα πολλά συμβάντα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Επειδή τα γεγονότα αυτά  έχουν σοβαρές συνέπειες βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες του Κ.Κ. αλλά και στην οικονομία των περιοχών του κόλπου.

Επειδή προφορικά λέγεται όλο και πιο συχνά  από ντόπιους κατοίκους  αλλά και ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στη ευρύτερη περιοχή του ισθμού, ότι η αποσάθρωση  που παρατηρείται στα πρανή ίσως να προέρχεται και από προβλήματα στο το σύστημα λειτουργίας του κοινού βιολογικού σταθμού επεξεργασίας αστικών αποβλήτων Κορίνθου – Λουτρακίου που είναι  κοντά στον Ισθμό,

Επειδή η διερεύνηση των αιτιών των κατολισθήσεων  είναι δύσκολη υπόθεση  και απαιτούνται σοβαρά χρηματικά ποσά για έρευνα πεδίου κλπ.

ΖΗΤΑΜΕ

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να χρηματοδοτήσει  την απαιτούμενη μελέτη – έρευνα  ώστε να  βρεθούν  οι αιτίες  του φαινομένου  και να  αποκατασταθεί  η  ασφαλής λειτουργία του Ισθμού.

Παρακαλούμε όπως μας αποστείλετε τον αρ. πρωτ. της υπηρεσίας σας κατά την παραλαβή του εγγράφου μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση  [email protected]”.