Ισθμός: Κατατέθηκε μήνυση …μετά τη βουτιά θανάτου του 14χρονου

“Για τον απρόσμενο και άδικο θάνατο του 14χρόνου Ευάγγελου Τσάκωνα ο οποίος την Μεγάλη Πέμπτη παίζοντας έπεσε στο κενό της Διώρυγας Κορίνθου από 60 περίπου μέτρα ύψος και βρήκε τραγικό θάνατο, ο πρώην Πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτης Σταμάτης ζητεί, με μήνυση που κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κορίνθου, την άσκηση ποινικής δίωξης κατά παντός υπευθύνου του άδικου χαμού του παιδιού.

Το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης, στον Ισθμό της Κορίνθου, το άτυχο αγόρι μαζί με φίλους του έκαναν βόλτα με τα ποδήλατα στην περιοχή Γαλότα της Ισθμίας.

Κάποια στιγμή, σταμάτησαν να παίξουν μπάλα. Η μπάλα όμως ξέφυγε και ο 14χρόνος έτρεξε να την πιάσει, ενώ οι φίλοι του, του φώναζαν να σταματήσει και να την αφήσει να φύγει-κυλίσει.

Όμως, το παιδί γλίστρησε. Πέφτοντας χτύπησε το κεφάλι του στο χώμα, το οποίο υποχώρησε με αποτέλεσμα να βρεθεί στο κενό από ύψος 60 μέτρων περίπου και να βρει τραγικό θάνατο.

Ολόκληρη η κοινωνία Περαχώρας του Λουτρακίου και των Αγίων Θεοδώρων, αλλά και ολόκληρη η Ελλάδα, αιφνιδιάστηκε από την είδηση του χαμού του 14χρόνου αγοριού.

Όπως αναφέρει ο κ. Σταμάτης στην μηνυτήρια αναφορά του στις όχθες της Διώρυγας (στα πρανή) και ειδικά σε κατοικημένες περιοχές δεν υπάρχουν μέτρα ασφάλειας, δεν υπάρχουν προστατευτικές μπάρες, αλλά ούτε υπάρχουν ενδεικτικές προειδοποιητικές και απαγορευτικές πινακίδες σήμανσης και προσέλευσης.

Επισημαίνει ακόμη, ο κ. Σταμάτης ότι η «Ανώνυμη Εταιρεία Διώρυγος Κορίνθου Α.Ε.» («ΑΕΔΙΚ») που διαχειρίζεται την Διώρυγα του Ισθμού, όφειλε να έχει λάβει όλα τα αναγκαία προστατευτικά μέτρα, όπως είναι η περίφραξη, η σηματοδότηση με απαγορευτικές πινακίδες, καθώς και οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο μέτρο για τη μη δυνατότητα προσέγγισης ανθρώπων, στις άκρες της διώρυγας και από τι δύο πλευρές της.

Με την μηνυτήρια αναφορά του ο απόστρατος του Πολεμικού Ναυτικού ζητεί από την Εισαγγελία να αναζητηθούν οι υπεύθυνοι, συμμέτοχοι και οι εμπλεκόμενοι, του τραγικού συμβάντος, οι οποίοι κατά τους ισχυρισμούς του, έδρασαν από κοινού και με δόλο (κατ’ άρθρα 45-49 Ποινικού Κώδικα) και να τους αποδοθούν οι ευθύνες, όπως είναι αυτές της ανθρωποκτονίας από αμέλεια (άρθρο 302 παράγραφος 1 Ποινικού Κώδικα)”, αναφέρθηκε στο protothema.gr.

ΣΣ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι έφτασε η ώρα να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει! Αυτή η αδιαφορία ορισμένων πρέπει να πληρωθεί και πολύ ακριβά μάλιστα! Δυστυχώς όμως χάθηκε ένα μικρό παιδί…

-Για υπενθύμιση δείτε την ανάρτηση με τίτλο: “Το παιδί χάθηκε και από τη διώρυγα της Κορίνθου δεν έβγαλαν μία ανακοίνωση!!! -Σοκ στο πανελλήνιο για την βουτιά θανάτου του 14χρονου!”